.

Cod COR expert pedolog


Cod COR expert pedolog

Cod COR: expert pedolog

Cod COR: 211418 - expert pedolog


Meseria de expert pedolog face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de expert pedolog

Expertiza pedologica este o meserie veche, care se remarca prin studierea si analiza solului. Aceasta meserie a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu antichitatea, cand agricultorii au inceput sa inteleaga importanta solului si a modului in care acesta influenteaza productia agricola. In secolul al XIX-lea, expertii pedologici au inceput sa foloseasca tehnici mai sofisticate pentru a studia solul si sa dezvolte metode de ameliorare a acestuia. In prezent, expertii pedologici folosesc tehnologii avansate pentru a analiza solul si a identifica modalitatile prin care acesta poate fi imbunatatit. Acestia sunt responsabili de monitorizarea si evaluarea solului si de furnizarea de informatii si sfaturi pentru a ajuta la imbunatatirea productiei agricole.

Model fisa de post: expert pedolog

Fisa de post pentru meseria de expert pedolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: expert pedolog, cod COR 211418


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Fisa de post pentru Expert Pedolog:

Titlul postului: Expert Pedolog

Descrierea postului:
Expertul pedolog este responsabil de colectarea, analiza si interpretarea datelor legate de sol si de furnizarea de informatii cu privire la proprietatile, calitatea si utilizarea solului. Acesta va colabora cu agricultorii, companiile de constructii si alte organizatii pentru a asigura utilizarea optima a solului si pentru a proteja resursele solului.

Responsabilitati:

Colectarea de mostre de sol si analiza acestora pentru a determina proprietatile fizice, chimice si biologice ale solului
Interpretarea datelor si realizarea de rapoarte si recomandari cu privire la utilizarea solului
Consultarea cu clientii, cum ar fi fermierii si companiile de constructii, pentru a oferi recomandari specifice pentru nevoile lor
Identificarea problemelor cu solul si dezvoltarea de solutii pentru a le remedia
Dezvoltarea de proiecte si planuri de gestionare a solului pentru a proteja si imbunatati calitatea solului
Participarea la cercetari si la proiecte care vizeaza imbunatatirea gestionarii solului
Cerinte:

Diploma de licenta sau de master in Pedologie, stiinta Solului sau o disciplina similara
Experienta de lucru relevante in analiza si interpretarea datelor solului
Cunostinte solide in domeniul solului, inclusiv proprietatile fizice, chimice si biologice ale solului
Abilitati excelente de comunicare verbala si scrisa pentru a putea comunica recomandarile si rapoartele cu clientii si colegii
Capacitatea de a lucra in mod independent si de a organiza si gestiona proiecte
Experienta in utilizarea instrumentelor si echipamentelor de laborator necesare pentru analiza solului
Cunostinte solide de informatica si capacitatea de a utiliza software-ul de analiza a datelor solului
Sarcini suplimentare:

Participarea la conferinte si evenimente pentru a ramane la curent cu cele mai recente tendinte si dezvoltari in domeniul solului
Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu clientii existenti si cu potentiali clienti
Participarea la proiecte interdisciplinare pentru a aborda probleme legate de sol
Locul de munca:
Expertul pedolog poate lucra intr-un laborator, intr-o organizatie non-profit, in cadrul unei agentii guvernamentale sau intr-o companie privata. Acesta poate fi necesar sa calatoreasca in afara biroului pentru a colecta mostre de sol si pentru a intalni clientii.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211418 - expert pedolog