.

Cod COR expert poligraf


Cod COR expert poligraf

Cod COR: expert poligraf

Cod COR: 263413 - expert poligraf


Meseria de expert poligraf face parte din grupa de baza: 2634 Psihologi.

Istoria meseriei de expert poligraf

Expertiza poligrafa sau testul poligraf, cunoscut si sub numele de detector de minciuni, a fost inventat in 1921 de catre John Larson, un medic si profesor de psihologie la Universitatea din California. El a folosit un aparat care masura ritmul cardiac, tensiunea arteriala si respiratia pentru a detecta minciunile. Acest aparat a fost folosit initial de catre politie pentru a ajuta la rezolvarea cazurilor si a fost folosit in mod oficial pentru prima data in 1923. De atunci, testul poligraf a fost folosit in mod regulat in cadrul proceselor judiciare si in alte domenii, cum ar fi recrutarea si evaluarea angajatilor. Expertul poligraf este un profesionist care utilizeaza testul poligraf pentru a ajuta la detectarea minciunilor si a altor informatii importante. Acesta poate fi angajat de catre agentii guvernamentale, companii private sau persoane particulare pentru a ajuta la rezolvarea cazurilor si a altor probleme. Expertul poligraf poate fi, de asemenea, angajat pentru a oferi consiliere si asistenta persoanelor care au fost supuse unui test poligraf.

Model fisa de post: expert poligraf

Fisa de post pentru meseria de expert poligraf


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: expert poligraf, cod COR 263413


Grupa de baza: 2634 Psihologi

Titlul postului: Expert poligraf

Descrierea postului:

Expertul poligraf este responsabil pentru efectuarea testelor poligraf pentru a determina veridicitatea declaratiilor facute de subiecti. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul psihologiei si al tehnologiei poligraf, precum si abilitati excelente de comunicare si interviu.

Responsabilitati:

- Efectuarea testelor poligraf pentru a determina veridicitatea declaratiilor facute de subiecti
- Interpretarea rezultatelor testelor poligraf si elaborarea unui raport detaliat
- Asigurarea confidentialitatii si respectarea standardelor etice in timpul testelor poligraf
- Comunicarea cu clientii si furnizarea de informatii despre procedurile de testare poligraf
- Mentinerea si actualizarea cunostintelor despre tehnologia poligraf si psihologie

Cerinte:

- Diploma de licenta in psihologie sau domenii conexe
- Certificare in tehnologia poligraf
- Experienta anterioara in efectuarea testelor poligraf
- Abilitati excelente de comunicare si interviu
- Cunostinte solide despre psihologie si tehnologia poligraf
- Capacitatea de a lucra cu confidentialitate si respectarea standardelor etice

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru placut si stimulant
- Asigurare medicala privata
- Program flexibil de lucru

Aceasta este o descriere generala a postului de expert poligraf. Detaliile specifice ale postului pot varia in functie de companie si de nevoile specifice ale angajatorului.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2634 Psihologi

  Psihologii efectueaza cercetari si studiaza procesele mentale si comportamentul fiintelor umane, individual sau in grupuri, si aplica aceste cunostinte pentru a promova adaptarea si dezvoltarea fiintelor umane pe plan personal, social, educational sau ocupational.

 • COD

  COD COR 263413 - expert poligraf