.

Cod COR expert statistician


Cod COR expert statistician

Cod COR: expert statistician

Cod COR: 212012 - expert statistician


Meseria de expert statistician face parte din grupa de baza: 2120 Matematicieni, actuari si statisticieni.

Istoria meseriei de expert statistician

Expertul statistician este un profesionist care utilizeaza statisticile pentru a ajuta la luarea deciziilor. Acest domeniu a fost introdus in anii 1800, cand statisticienii au inceput sa utilizeze datele pentru a intelege mai bine lumea inconjuratoare. in prezent, expertul statistician utilizeaza datele pentru a ajuta la luarea deciziilor in domenii precum afaceri, economie, stiinta si tehnologie. Expertul statistician poate ajuta la colectarea si analizarea datelor, precum si la prezentarea rezultatelor intr-o forma usor de inteles. Acesta poate ajuta la luarea deciziilor informate si la imbunatatirea proceselor de afaceri. Expertul statistician poate lucra in domenii precum cercetare stiintifica, marketing, finante si contabilitate.

Model fisa de post: expert statistician

Fisa de post pentru meseria de expert statistician


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: expert statistician, cod COR 212012


Grupa de baza: 2120 Matematicieni, actuari si statisticieni

Titlu post: Expert statistician

Descrierea postului: Expertul statistician va fi responsabil pentru proiectarea, dezvoltarea si implementarea analizelor statistice si a modelelor de date necesare in cadrul organizatiei. Acesta va utiliza cunostintele si tehnologiile de varf pentru a indeplini sarcinile asignate si pentru a furniza analize si rapoarte statistice exacte si fiabile.

Responsabilitati:

Proiectarea si dezvoltarea analizelor statistice, modelelor de date si a altor instrumente necesare pentru a rezolva problemele specifice organizatiei.
Colectarea, analizarea si interpretarea datelor statistice, efectuand investigatii si cercetari pentru a dezvolta si imbunatati metodele de analiza.
Colaborarea cu echipa pentru a dezvolta si implementa strategii si planuri de analiza statistica in cadrul organizatiei.
Furnizarea de consultanta si instruire cu privire la analizele statistice si modelele de date utilizate in organizatie.
Monitorizarea si evaluarea performantei modelelor de date si a altor instrumente statistice utilizate in cadrul organizatiei si identificarea si implementarea imbunatatirilor necesare.
Comunicarea si prezentarea rezultatelor analizelor si rapoartelor statistice cu colegii din cadrul organizatiei si cu alte parti interesate.
Cerinte:

Studii superioare in statistica sau domenii asemanatoare.
Experienta relevanta in analiza statistica si dezvoltarea modelelor de date.
Excelente abilitati de analiza si interpretare a datelor statistice.
Cunostinte avansate de programare si utilizare a software-ului statistic precum R, SPSS, SAS sau Stata.
Abilitati excelente de comunicare, atat scrise, cat si verbale, pentru a putea explica analizele statistice si concluziile obtinute.
Capacitatea de a lucra in echipa si de a gestiona mai multe sarcini simultan.
Atitudine proactiva si orientare catre rezultate.
Locatia: sediul central al organizatiei.

Programul de lucru: timp complet, 40 de ore pe saptamana.

Pachetul salarial: salariu competitiv, pachet de beneficii atractiv.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 212

  Grupa Minora 212

  Matematicieni, actuari si statisticieni

  Matematicienii, actuarii si statisticienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte matematice, actuariale si statistice, teorii, modele si tehnici operationale si aplica aceste cunostinte unei largi game de sarcini in domenii cum ar fi inginerie, afaceri, stiinte sociale si in alte stiinte.

 • COR

  Grupa de baza 2120 Matematicieni, actuari si statisticieni

  Matematicienii, actuarii si statisticienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte matematice, actuariale si statistice, teorii, modele operationale si tehnici de consiliere ori se implica in aplicarea acestor cunostinte in practica in domenii cum ar fi inginerie, afaceri, stiinte sociale si alte stiinte.

 • COD

  COD COR 212012 - expert statistician