Cod COR: 214951 - expert tehnic extrajudiciar
Meseria de expert tehnic extrajudiciar face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.
Expertiza tehnica extrajudiciara este o meserie veche, care se remarca prin utilizarea cunostintelor si abilitatilor tehnice pentru a ajuta la rezolvarea unor dispute legale. Expertul tehnic extrajudiciar poate fi angajat de catre avocati, judecatori sau alte persoane implicate in procesul de judecata pentru a furniza informatii si opinii tehnice. Acestea pot fi folosite pentru a ajuta la luarea unei decizii in cazul in care exista dispute legale. Expertul tehnic extrajudiciar poate fi angajat pentru a oferi informatii si opinii tehnice in cazuri de proprietate intelectuala, accidente, produse defecte, contracte, litigii comerciale si alte dispute legale. Acesta poate fi, de asemenea, angajat pentru a oferi informatii si opinii tehnice in cazuri de mediere sau arbitraj. Expertul tehnic extrajudiciar poate fi angajat pentru a oferi informatii si opinii tehnice in cazuri de proprietate intelectuala, accidente, produse defecte, contracte, litigii comerciale si alte dispute legale. Acesta poate fi, de asemenea, angajat pentru a oferi informatii si opinii tehnice in cazuri de mediere sau arbitraj.
Fisa de post pentru meseria de expert tehnic extrajudiciar
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: expert tehnic extrajudiciar, cod COR 214951
Fisa de post pentru meseria de expert tehnic extrajudiciar:
Titlul postului: Expert Tehnic Extrajudiciar
Departament: Departamentul de Expertize Tehnice
Raporteaza catre: Managerul Departamentului de Expertize Tehnice
Scopul postului: Expertul tehnic extrajudiciar are rolul de a efectua expertize tehnice in afara instantelor de judecata, in scopul solutionarii unor probleme tehnice sau a unor litigii intre parti.
Responsabilitati:
- Efectuarea de expertize tehnice in afara instantelor de judecata, in scopul solutionarii unor probleme tehnice sau a unor litigii intre parti;
- Analizarea documentelor si a informatiilor relevante pentru expertiza tehnica;
- Efectuarea de investigatii si masuratori in teren, daca este necesar;
- Elaborarea de rapoarte de expertiza tehnica, care sa contina concluziile si recomandarile expertului;
- Prezentarea concluziilor si recomandarilor in fata partilor implicate in litigiu sau a altor persoane interesate;
- Participarea la negocieri si medieri intre parti, in vederea solutionarii litigiilor;
- Colaborarea cu alte departamente si specialisti din cadrul companiei, in vederea solutionarii problemelor tehnice.
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul tehnic;
- Experienta in efectuarea de expertize tehnice;
- Cunostinte solide in domeniul tehnic si al legislatiei in vigoare;
- Abilitati excelente de comunicare si negociere;
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente si specialisti din cadrul companiei;
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.
Beneficii:
- Pachet salarial atractiv;
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cadrul companiei;
- Mediu de lucru placut si stimulant;
- Participarea la proiecte interesante si diverse.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.