.

Cod COR faiantar


Cod COR faiantar

Cod COR: faiantar

Cod COR: 712201 - faiantar


Meseria de faiantar face parte din grupa de baza: 7122 Parchetari, linolisti, mozaicari, faiantari si asimilati.

Istoria meseriei de faiantar

Meseria de faiantar se refera la instalarea si finisarea placilor de gresie si faianta. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, fiind folosita in constructia de cladiri si amenajari interioare. In trecut, faiantarii erau angajati pentru a instala placi de gresie si faianta in cladiri si case. Acestia foloseau unelte simple, cum ar fi ciocanele, topoarele si ciocanele, pentru a taia si a aseza placile. In prezent, faiantarii folosesc unelte mai avansate, cum ar fi masini de taiat si masini de gaurit, pentru a taia si a aseza placile. Ei folosesc, de asemenea, adezivi speciali pentru a asigura aderenta placilor. Faiantarii sunt, de asemenea, responsabili pentru aplicarea unor materiale de finisare, cum ar fi cimentul si mortarul, pentru a asigura o finisare neteda si durabila.

Model fisa de post: faiantar

Fisa de post pentru meseria de faiantar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: faiantar, cod COR 712201


Grupa de baza: 7122 Parchetari, linolisti, mozaicari, faiantari si asimilati

Titlu post: Faiantar

Descrierea postului:

Faiantarul este responsabil pentru instalarea si repararea placilor de faianta si a altor materiale de acoperire a peretilor si pardoselilor. Acesta trebuie sa pregateasca suprafetele, sa masoare si sa taie placile de faianta, sa aplice mortarul si sa le aseze in mod corespunzator. Faiantarul trebuie sa aiba cunostinte despre materialele folosite si sa poata lucra cu echipamente si unelte specifice.

Responsabilitati:

- Pregatirea suprafetelor pentru instalarea placilor de faianta

- Masurarea si taierea placilor de faianta

- Aplicarea mortarului si asezarea placilor de faianta

- Repararea placilor de faianta deteriorate

- Lucrul cu echipamente si unelte specifice

- Respectarea standardelor de calitate si siguranta

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul faiantei

- Cunostinte despre materialele folosite

- Abilitati de masurare si taiere

- Abilitati de lucru cu echipamente si unelte specifice

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de comunicare si relationare

- Atentie la detalii si abilitati de problem solving

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7122 Parchetari, linolisti, mozaicari, faiantari si asimilati

  Parchetarii, linolistii, mozaicarii si faiantarii instaleaza, intretin si repara podele, acopera pardoseli, pereti si alte suprafete cu placi sau panouri de mozaic, pentru scopuri decorative ori de alta natura.

 • COD

  COD COR 712201 - faiantar