.

Cod COR farmacolog


Cod COR farmacolog

Cod COR: farmacolog

Cod COR: 213133 - farmacolog


Meseria de farmacolog face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de farmacolog

Meseria de farmacolog a luat nastere in secolul al XVII-lea, cand medicii au inceput sa studieze efectele medicamentelor asupra organismului uman. In secolul al XVIII-lea, farmacologia a inceput sa se dezvolte ca disciplina stiintifica, iar in secolul al XIX-lea, farmacologii au inceput sa studieze modul in care medicamentele interactioneaza cu organismul uman. In secolul al XX-lea, farmacologia a devenit o disciplina medicala importanta, iar farmacologii au inceput sa utilizeze cercetari stiintifice pentru a intelege mai bine modul in care medicamentele interactioneaza cu organismul uman. In prezent, farmacologii folosesc cercetari stiintifice si tehnologii avansate pentru a intelege mai bine modul in care medicamentele interactioneaza cu organismul uman si pentru a dezvolta noi medicamente.

Model fisa de post: farmacolog

Fisa de post pentru meseria de farmacolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: farmacolog, cod COR 213133


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Responsabilitati:

Cercetarea si evaluarea medicamentelor si a altor produse farmaceutice in vederea aprobarea lor pentru uz uman sau animal.
Monitorizarea si interpretarea efectelor medicamentelor si a altor produse farmaceutice asupra organismelor umane sau animalelor.
Elaborarea si testarea de noi produse farmaceutice.
Realizarea si interpretarea studiilor preclinice si clinice.
Elaborarea si prezentarea de rapoarte si documentatii specifice.
Coordonarea si supervizarea activitatilor de cercetare si dezvoltare in domeniul farmaceutic.
Participarea la activitati de formare si instruire a personalului din domeniul farmaceutic.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul farmacologiei sau al biologiei.
Experienta in cercetarea si dezvoltarea de produse farmaceutice.
Cunostinte solide in domeniul biologiei, biochimiei si fiziologiei.
Capacitatea de a lucra in echipa, de a coordona si superviza activitatile de cercetare si dezvoltare.
Abilitati excelente de comunicare si prezentare a informatiilor.
Atentie la detalii si precizie in desfasurarea activitatilor specifice.
Cunostinte solide in ceea ce priveste normele si regulile specifice in domeniul farmaceutic si de siguranta la locul de munca.
Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele specifice pentru meseria de Farmacolog. Fisa de post poate fi adaptata in functie de nevoile si specificul fiecarei organizatii sau institutii in care acesta isi desfasoara activitatea.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

  Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

 • COD

  COD COR 213133 - farmacolog