.

Cod COR fasonator calapoade


Cod COR fasonator calapoade

Cod COR: fasonator calapoade

Cod COR: 752311 - fasonator calapoade


Meseria de fasonator calapoade face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de fasonator calapoade

Meseria de fasonator calapoade a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XV-lea. Acestia au fost responsabili pentru crearea unor modele unice de calapoade, folosind materiale precum lemnul, metalul si alte materiale. Acestia au folosit diferite unelte si tehnici pentru a crea modele unice si decorative. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru aplicarea finisajelor, cum ar fi vopsirea, lacuirea si aplicarea ornamentelor. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru a asigura ca calapoadele erau produse la standarde ridicate si erau de calitate superioara. Meseria de fasonator calapoade a evoluat de-a lungul anilor, de la utilizarea uneltelor manuale la utilizarea uneltelor mecanice si a tehnologiei moderne. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru a se asigura ca calapoadele erau produse la standarde ridicate si erau de calitate superioara.

Model fisa de post: fasonator calapoade

Fisa de post pentru meseria de fasonator calapoade


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fasonator calapoade, cod COR 752311


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

FISA DE POST

Titlu post: Fasonator calapoade

Descrierea postului:

Fasonatorul calapoadei este responsabil pentru prelucrarea materialelor textile, cum ar fi lana, bumbacul, matasea si alte materiale, pentru a crea produse finite, cum ar fi caciuli, palarii, sepci si alte articole de imbracaminte.

Responsabilitati:

- Masoara si taie materialele textile in conformitate cu dimensiunile specificate

- Utilizeaza masini de cusut pentru a asambla materialele textile

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea modele decorative

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea buzunare si alte detalii decorative

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi decorative

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi de siguranta

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi de rezistenta

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi decorative

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi de finisare

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi de etansare

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi de fixare

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi de prindere

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi de asamblare

- Utilizeaza masini de cusut specializate pentru a crea cusaturi

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752311 - fasonator calapoade