.

Cod COR fasonator cherestea


Cod COR fasonator cherestea

Cod COR: fasonator cherestea

Cod COR: 817226 - fasonator cherestea


Meseria de fasonator cherestea face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.

Istoria meseriei de fasonator cherestea

Meseria de fasonator cherestea a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Fasonatorii cherestelei au folosit lemnul pentru a construi obiecte utile, cum ar fi mobilier, instrumente muzicale, ambarcatiuni si alte produse. Acestia au folosit diferite unelte si tehnici pentru a prelucra lemnul, cum ar fi frezarea, rindeluirea, slefuirea si finisarea. Aceste tehnici au evoluat in timp, iar fasonatorii cherestelei au devenit mai priceputi in prelucrarea lemnului. In prezent, fasonatorii cherestelei folosesc tehnologii avansate pentru a prelucra lemnul si a crea produse de calitate superioara.

Model fisa de post: fasonator cherestea

Fisa de post pentru meseria de fasonator cherestea


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fasonator cherestea, cod COR 817226


Grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

FISA DE POST

Titlu post: Fasonator cherestea

Descrierea postului:

Fasonatorul cherestelei este responsabil pentru prelucrarea cherestelei prin taiere, frezare, gaurire, slefuire si alte operatii de prelucrare mecanica. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta cerute.

Responsabilitati si sarcini:

Utilizarea echipamentelor de prelucrare a cherestelei, cum ar fi masini de frezat, masini de gaurit, masini de slefuit si alte echipamente

Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt fabricate la standardele de calitate si siguranta cerute

Asigurarea ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile tehnice

Mentinerea echipamentelor in stare buna de functionare

Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice

Respectarea regulilor de siguranta si a procedurilor de lucru

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea cherestelei

Cunostinte solide despre prelucrarea cherestelei

Abilitati de utilizare a echipamentelor de prelucrare a cherestelei

Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de rezolvare a problemelor

Atentie la detalii si abilitati de organizare

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 817

  Grupa Minora 817

  Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

 • COR

  Grupa de baza 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.

 • COD

  COD COR 817226 - fasonator cherestea