.

Cod COR fasonator creioane si tocuri


Cod COR fasonator creioane si tocuri

Cod COR: fasonator creioane si tocuri

Cod COR: 752324 - fasonator creioane si tocuri


Meseria de fasonator creioane si tocuri face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de fasonator creioane si tocuri

Meseria de fasonator de creioane si tocuri a existat de mai bine de un secol. Acest lucru a inceput in anii 1800, cand artizanii au inceput sa creeze creioane si tocuri din lemn. Acestia au folosit unelte simple, cum ar fi fierastraie, freze si dalti, pentru a taia si a modela lemnul in forma dorita. Acestia au folosit apoi vopsele si lacuri pentru a le da un aspect finit. In anii 1900, tehnologia s-a schimbat si au aparut masini specializate pentru a face acest lucru. Aceste masini au permis artizanilor sa produca mai multe produse in mai putin timp si cu mai putin efort. In prezent, meseria de fasonator de creioane si tocuri este inca in uz, iar artizanii folosesc masini specializate pentru a produce produse de calitate superioara.

Model fisa de post: fasonator creioane si tocuri

Fisa de post pentru meseria de fasonator creioane si tocuri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fasonator creioane si tocuri, cod COR 752324


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

Postul: Fasonator Creioane si Tocuri

Descrierea postului:

Fasonatorul Creioane si Tocuri este responsabil pentru prelucrarea materialelor din lemn pentru a crea produse finisate. Acesta trebuie sa utilizeze scule si echipamente specializate pentru a taia, freza, slefui si finisa produsele. Fasonatorul trebuie sa respecte standardele de calitate si sa se asigure ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile clientului.

Responsabilitati:

Utilizeaza scule si echipamente specializate pentru a taia, freza, slefui si finisa produsele din lemn.

Respecta standardele de calitate si se asigura ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile clientului.

Verifica produsele finisate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile clientului.

Asambleaza produsele finisate si le pregateste pentru expediere.

Mentine curatenia si ordinea in zona de lucru.

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea lemnului este necesara.

Cunostinte de baza in utilizarea sculelor si echipamentelor specializate.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 75

    Subgrupa Majora 75

    Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

    Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

  • 752

    Grupa Minora 752

    Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

    Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

  • COR

    Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

    Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

  • COD

    COD COR 752324 - fasonator creioane si tocuri