.

Cod COR fasonator produse ceramice


Cod COR fasonator produse ceramice

Cod COR: fasonator produse ceramice

Cod COR: 731404 - fasonator produse ceramice


Meseria de fasonator produse ceramice face parte din grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati.

Istoria meseriei de fasonator produse ceramice

Meseria de fasonator produse ceramice se refera la prelucrarea produselor ceramice prin modelare, taiere, frezare, turnare si finisare. Aceasta meserie a existat de mii de ani, incepand cu vasele de lut si ceramica din antichitate. in Evul Mediu, fasonatorii produselor ceramice au devenit mai specializati, folosind tehnici precum turnarea in forme si modelarea manuala. in secolul al XVIII-lea, tehnologia a evoluat, permitand fasonatorilor sa produca produse ceramice mai complexe si mai decorative. in prezent, fasonatorii produselor ceramice folosesc tehnologii avansate, cum ar fi imprimarea 3D si modelarea CAD, pentru a crea produse ceramice unice si de inalta calitate.

Model fisa de post: fasonator produse ceramice

Fisa de post pentru meseria de fasonator produse ceramice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fasonator produse ceramice, cod COR 731404


Grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Fasonator produse ceramice

Descrierea postului:

Fasonatorul produselor ceramice este responsabil pentru prelucrarea produselor ceramice prin taiere, modelare, slefuire si finisare. Acesta trebuie sa asigure ca produsele ceramice sunt prelucrate in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate.

Responsabilitati principale:

Utilizarea echipamentelor si a instrumentelor necesare pentru prelucrarea produselor ceramice;

Asigurarea ca produsele ceramice sunt prelucrate in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate;

Verificarea produselor ceramice prelucrate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile;

Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Competente si abilitati:

Experienta anterioara in prelucrarea produselor ceramice;

Cunostinte solide despre utilizarea echipamentelor si a instrumentelor necesare pentru prelucrarea produselor ceramice;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Atentie la detalii si orientare catre calitate.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7314 Olari si lucratori asimilati

  Olarii si lucratorii asimilati acestora confectioneaza obiecte din ceramica, vase de portelan, obiecte sanitare, caramizi, tigle si discuri abrazive, realizate manual sau cu ajutorul masinilor.

 • COD

  COD COR 731404 - fasonator produse ceramice