Cod COR: 817219 - fasonator-sortator filme
Meseria de fasonator-sortator filme face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Meseria de fasonator-sortator de filme a existat de ceva vreme. Acest lucru a inceput in anii 1920, cand cinematografele au inceput sa se extinda in intreaga lume. Fasonatorii-sortatorii de filme au fost responsabili pentru alegerea si pregatirea filmelor pentru proiectie. Acest lucru a implicat selectarea filmelor, taierea si editarea lor, si asamblarea lor in forma finala. Acest proces a fost unul extrem de laborios si a necesitat multa atentie si precizie. in prezent, tehnologia a evoluat si procesul de fasonare si sortare a filmelor a devenit mult mai simplu si mai rapid. Cu toate acestea, fasonatorii-sortatorii de filme inca joaca un rol important in industria cinematografica, asigurand ca filmele sunt pregatite corect pentru proiectie.
Fisa de post pentru meseria de fasonator-sortator filme
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: fasonator-sortator filme, cod COR 817219
Postul: Fasonator-Sortator Filme
Responsabilitati:
Sorteaza si fasoneaza filmele in conformitate cu cerintele clientilor
Verifica calitatea filmelor si asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate
Asigura ca toate filmele sunt etichetate corect si sunt pregatite pentru livrare
Monitorizeaza stocul de filme si asigura ca exista suficiente produse pentru a satisface cererile clientilor
Asigura ca toate produsele sunt ambalate corespunzator si sunt pregatite pentru livrare
Monitorizeaza si verifica produsele pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate
Asigura ca toate produsele sunt livrate la timp si in conditii optime
Monitorizeaza si verifica stocul de produse si asigura ca exista suficiente produse pentru a satisface cererile clientilor
Competente:
Abilitati de comunicare excelente
Abilitati de organizare si planificare
Abilitati de rezolvare a problemelor
Abilitati de lucru in echipa
Abilitati de utilizare a echipamentelor de fasonare si sortare
Cunostinte de baza in domeniul filmelor
Cunostinte de baza in domeniul ambalarii si livrarii produselor
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.