.

Cod COR fasonator-uscator furnire


Cod COR fasonator-uscator furnire

Cod COR: fasonator-uscator furnire

Cod COR: 817230 - fasonator-uscator furnire


Meseria de fasonator-uscator furnire face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.

Istoria meseriei de fasonator-uscator furnire

Meseria de fasonator-uscator furnire a fost practicata de mii de ani, incepand cu perioada antica. In acea perioada, fasonatorii-uscatori de furnire erau responsabili pentru prelucrarea si uscarea materialelor textile, cum ar fi lana, bumbacul si inul. Acestia foloseau tehnici traditionale, cum ar fi torsul, pentru a prelucra materialele textile si a le face mai rezistente. In secolul al XIX-lea, tehnologia a evoluat si a permis fasonatorilor-uscatori de furnire sa lucreze mai eficient si sa produca materiale textile de calitate superioara. In prezent, fasonatorii-uscatori de furnire folosesc tehnologii avansate, cum ar fi masinile de tors si masinile de uscat, pentru a prelucra materialele textile si a le face mai rezistente si mai durabile.

Model fisa de post: fasonator-uscator furnire

Fisa de post pentru meseria de fasonator-uscator furnire


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fasonator-uscator furnire, cod COR 817230


Grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

FISA DE POST

Titlu post: Fasonator-uscator furnire

Descrierea postului:

Fasonatorul-uscator furnire este responsabil pentru prelucrarea materialelor textile, cum ar fi furnirul, pentru a le transforma in produse finite. Acesta trebuie sa utilizeze masini specializate pentru a taia, cusut, presat si uscat furnirul. De asemenea, trebuie sa verifice produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate.

Responsabilitati:

- Utilizarea masinilor specializate pentru a taia, cusut, presat si uscat furnirul

- Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate

- Mentinerea masinilor in stare buna de functionare

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectia muncii

- Respectarea termenelor limita si a programului de lucru

- Mentinerea curateniei in zona de lucru

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii materialelor textile

- Cunostinte de baza in utilizarea masinilor specializate

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Atentie la detalii si abilitati de inspectie

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres si sub presiunea timpului

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 817

  Grupa Minora 817

  Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

 • COR

  Grupa de baza 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.

 • COD

  COD COR 817230 - fasonator-uscator furnire