Cod COR: 816045 - fermentator otet
Meseria de fermentator otet face parte din grupa de baza: 8160 Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare.
Meseria de fermentator otet a existat de mai multe secole, incepand cu Egiptul Antic. Acolo, otetul a fost folosit ca un condiment si un conservant pentru alimente. in secolul al XVIII-lea, productia de otet a devenit mai sofisticata, iar fermentarea a devenit un proces mai controlat. Acest lucru a permis producatorilor sa obtina un otet mai consistent si mai gustos. in secolul al XIX-lea, productia de otet a devenit mai industrializata, iar fermentatorii au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate pentru a obtine produse de calitate superioara. Acest lucru a permis producatorilor sa produca oteturi mai bune si mai consistente. in prezent, fermentatorii otetului folosesc inca tehnologii avansate pentru a produce oteturi de calitate superioara.
Fisa de post pentru meseria de fermentator otet
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: fermentator otet, cod COR 816045
FISA DE POST
Titlu post: Fermentator otet
Descrierea postului:
Fermentatorul otetului este responsabil pentru prelucrarea materiilor prime pentru a produce otet. Acesta trebuie sa pregateasca si sa amestece materiile prime, sa monitorizeze procesul de fermentare si sa testeze produsul final pentru a se asigura ca este de calitate.
Responsabilitati:
Preluarea materiilor prime si pregatirea lor pentru procesul de fermentare
Monitorizarea procesului de fermentare si ajustarea parametrilor in functie de necesitati
Testarea produsului final pentru a se asigura ca este de calitate
Depozitarea otetului in recipiente adecvate
Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur
Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta
Mentinerea documentatiei si a rapoartelor de productie
Cerinte:
Experienta anterioara in domeniul productiei alimentare
Cunostinte despre procesul de fermentare
Abilitati de comunicare si lucru in echipa
Abilitati de organizare si planificare
Abilitati de utilizare a calculatorului
Cunostinte despre regulile si procedurile de siguranta
Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.
Operatorii la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare actioneaza si supravegheaza masinile utilizate la sacrificarea animalelor, transarea carnii, coacerea, congelarea, incalzirea, macinarea, amestecarea si alte procese de preparare a produselor alimentare, bauturilor si frunzelor de tutun.