Cod COR: 611301 - fermier in horticultura
Meseria de fermier in horticultura face parte din grupa de baza: 6113 Agricultori si lucratori calificati in gradinarit, horticultura si pepiniere.
Istoria meseriei de fermier in horticultura se intinde peste mii de ani. Primii fermieri au inceput sa cultive plante in anii 4000 i.Hr. in Mesopotamia si Egipt. Acestia au folosit tehnici simple de irigare si fertilizare pentru a obtine recolte mai mari si mai bogate. In secolele urmatoare, fermierii au dezvoltat tehnici mai sofisticate de cultivare a plantelor, cum ar fi folosirea de ingrasaminte si aparatura agricola. In secolul al XIX-lea, fermierii au inceput sa foloseasca tehnici de crestere a plantelor mai avansate, cum ar fi folosirea de sera si a tehnologiei de irigare. Aceste tehnici au permis fermierilor sa obtina recolte mai mari si mai bogate. In prezent, fermierii in horticultura folosesc tehnologii avansate, cum ar fi sisteme de irigare automate si tehnologii de crestere a plantelor, pentru a obtine recolte mai mari si mai bogate.
Fisa de post pentru meseria de fermier in horticultura
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: fermier in horticultura, cod COR 611301
FISA DE POST
Titlu: Fermier in horticultura
Responsabilitati:
Planificarea si implementarea programelor de cultura si ingrijire a plantelor;
Monitorizarea si controlul calitatii produselor;
Utilizarea echipamentelor si a tehnologiilor adecvate pentru a asigura cresterea si dezvoltarea plantelor;
Monitorizarea si controlul daunatorilor si a bolilor;
Utilizarea corecta a substantelor chimice si a pesticidelor;
Monitorizarea si controlul umiditatii solului si a nivelului de apa;
Monitorizarea si controlul temperaturii si a altor conditii de mediu;
Monitorizarea si controlul calitatii aerului;
Monitorizarea si controlul nivelului de lumina;
Monitorizarea si controlul nivelului de nutrienti din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de pH din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de dioxid de carbon din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de oxigen din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de umiditate din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de compozitie chimica din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de salinitate din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de compozitie minerala din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de compozitie organica din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de compozitie biologica din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de compozitie nutritiva din sol;
Monitorizarea si controlul nivelului de comp
Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit
Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.
Muncitori calificati in agricultura
Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.
Gradinari si cultivatori
Gradinarii si cultivatorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor fructiferi si a altor arbori si arbusti, cultivarea legumelor de gradina si a plantelor medicinale in scopul producerii de produse horticole pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.
Agricultorii si lucratorii calificati in gradinarit, horticultura si pepiniere planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cultivarea si intretinerea arborilor, arbustilor, florilor si altor plante in parcuri si gradini private, precum si pentru producerea de rasaduri, bulbi si seminte sau se ocupa de cultivarea legumelor si florilor prin utilizarea de tehnici de cultivare intensiva, pentru vanzare ori livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.