.

Cod COR fierar betonist


Cod COR fierar betonist

Cod COR: fierar betonist

Cod COR: 711402 - fierar betonist


Meseria de fierar betonist face parte din grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati.

Istoria meseriei de fierar betonist

Meseria de fierar betonist se refera la prelucrarea metalului si a betonului pentru a crea structuri si produse. Meseria a fost practicata de mii de ani, incepand cu Egiptul Antic, unde fierarii au creat obiecte din metal si beton. in Evul Mediu, fierarii au creat arme si armuri, precum si alte produse din metal si beton. in secolul al XIX-lea, fierarii au inceput sa lucreze cu betonul pentru a construi structuri mai rezistente si mai durabile. in prezent, fierarii betonisti lucreaza la construirea de structuri rezistente, precum poduri, cladiri si alte produse din metal si beton.

Model fisa de post: fierar betonist

Fisa de post pentru meseria de fierar betonist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fierar betonist, cod COR 711402


Grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Fierar Betonist

Descrierea postului:

Fierarul betonist este responsabil pentru pregatirea, instalarea si intretinerea structurilor de beton si metal. Acesta trebuie sa pregateasca si sa instaleze armaturile de beton si metal, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa pregateasca si sa instaleze elementele de armare, sa

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

  Muncitorii constructori in lucrari de beton si asimilatii acestora ridica cadrele si structurile de beton armat, construiesc forme pentru turnarea betonului, consolideaza suprafete de beton, cimenteaza deschideri din pereti sau cofraje pentru puturi, finiseaza si repara suprafete de ciment si efectueaza lucrari de pardoseala cu mozaic.

 • COD

  COD COR 711402 - fierar betonist