.

Cod COR fierbator-uscator de par


Cod COR fierbator-uscator de par

Cod COR: fierbator-uscator de par

Cod COR: 731733 - fierbator-uscator de par


Meseria de fierbator-uscator de par face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de fierbator-uscator de par

Meseria de fierbator-uscator de par a existat de mai multe secole. A fost folosita pentru a usca si a indrepta parul. in secolul al XVIII-lea, fierbatorii de par erau folositi in saloanele de coafura pentru a oferi clientilor o coafura perfecta. Acestea erau facute din metal si erau incalzite cu un foc sau cu un alt dispozitiv de incalzire. Acestea erau folosite pentru a indrepta si a usca parul, precum si pentru a oferi o coafura mai stransa si mai neteda. in secolul al XIX-lea, fierbatorii de par au devenit mai populare si au inceput sa fie folosite in mod regulat in saloanele de coafura. Acestea au fost imbunatatite si au devenit mai usor de folosit. in prezent, fierbatorii de par sunt folosite in mod regulat in saloanele de coafura si sunt disponibile si in magazinele de produse cosmetice.

Model fisa de post: fierbator-uscator de par

Fisa de post pentru meseria de fierbator-uscator de par


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fierbator-uscator de par, cod COR 731733


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Postul: Fierbator-uscator de par

Responsabilitati:

Asigurarea curatarii si intretinerii regulare a echipamentelor de fierbator-uscator de par;

Asigurarea unui mediu curat si igienic in care sa se desfasoare activitatea;

Utilizarea corecta a echipamentelor si a materialelor necesare pentru a pregati parul pentru uscare;

Utilizarea corecta a echipamentelor si a materialelor necesare pentru a usca parul;

Asigurarea unui serviciu de calitate pentru clienti;

Respectarea procedurilor si regulilor de siguranta;

Mentinerea unui nivel ridicat de igiena si curatenie in zona de lucru;

Asigurarea unui flux constant de clienti;

Asigurarea unui nivel ridicat de servicii si satisfactie a clientilor;

Asigurarea unui nivel ridicat de profesionalism si etica in relatiile cu clientii.

Competente:

Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de utilizare a echipamentelor si materialelor necesare pentru pregatirea parului pentru uscare;

Abilitati de utilizare a echipamentelor si materialelor necesare pentru uscarea parului;

Abilitati de intretinere si curatare a echipamentelor de fierbator-uscator de par;

Abilitati de respectare a procedurilor si regulilor de siguranta;

Abilitati de mentinere a unui nivel ridicat de igiena si curatenie in zona de luc

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731733 - fierbator-uscator de par