.

Cod COR filator corzi pentru piane


Cod COR filator corzi pentru piane

Cod COR: filator corzi pentru piane

Cod COR: 731208 - filator corzi pentru piane


Meseria de filator corzi pentru piane face parte din grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale.

Istoria meseriei de filator corzi pentru piane

Meseria de filator corzi pentru piane dateaza din secolul al XIX-lea, cand producatorii de piane au inceput sa foloseasca corzi de otel pentru a inlocui corzile de lana. Acestea au fost mai rezistente si mai durabile decat corzile de lana, ceea ce a facut ca pianele sa poata fi folosite mai mult timp. Filatorii de corzi pentru piane au fost necesari pentru a face corzile de otel mai subtiri si mai flexibile, astfel incat sa poata fi folosite in piane. Acestia au folosit unelte speciale pentru a torsi si a rasucit corzile de otel, astfel incat sa poata fi folosite in piane. Acestia au fost necesari pentru a asigura ca corzile de otel erau la fel de subtiri si flexibile ca corzile de lana. In prezent, filatorii de corzi pentru piane sunt inca necesari pentru a asigura ca corzile de otel sunt la fel de subtiri si flexibile ca in trecut.

Model fisa de post: filator corzi pentru piane

Fisa de post pentru meseria de filator corzi pentru piane


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: filator corzi pentru piane, cod COR 731208


Grupa de baza: 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

Titlu post: Filator corzi pentru piane

Descrierea postului:

Filatorul corzilor pentru piane este responsabil pentru fabricarea corzilor de pian de inalta calitate. Acesta trebuie sa asigure ca toate corzile sunt produse in conformitate cu standardele de calitate si sa se asigure ca toate produsele sunt livrate la timp.

Responsabilitati si sarcini:

Preluarea comenzilor si a materialelor necesare pentru fabricarea corzilor de pian
Asigurarea ca toate corzile sunt produse in conformitate cu standardele de calitate
Verificarea calitatii produselor si a materialelor folosite
Asigurarea ca toate produsele sunt livrate la timp
intretinerea si curatarea echipamentelor si a spatiului de lucru
Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de siguranta
Asigurarea unui mediu de lucru curat si ordonat

Competente si calificari:

Experienta in fabricarea corzilor de pian
Cunostinte solide despre produsele si materialele folosite
Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa
Abilitati de rezolvare a problemelor si de luare a deciziilor
Abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor de masurare
Abilitati de

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7312 Muncitori calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale

  Muncitorii calificati in fabricarea/acordarea instrumentelor muzicale confectioneaza, asambleaza, repara, regleaza, restaureaza instrumentele muzicale si realizeaza acordarea acestora la inaltimea sunetului necesar, cu unelte manuale sau electrice. Acestia, de obicei, se specializeaza pentru un singur tip de instrument, cum ar fi instrumente cu coarde, instrumente de suflat din trestie, instrumente de percutie, instrumente de suflat din alama.

 • COD

  COD COR 731208 - filator corzi pentru piane