.

Cod COR finisor cocleti


Cod COR finisor cocleti

Cod COR: finisor cocleti

Cod COR: 721401 - finisor cocleti


Meseria de finisor cocleti face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de finisor cocleti

Meseria de finisor cocleti a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XVII-lea. Acestia erau specializati in finisarea si decorarea suprafetelor de lemn, folosind diverse tehnici, cum ar fi sculptarea, frezarea, turnarea, vopsirea si lacuirea. Acestia erau adesea angajati de catre proprietarii de case sau de catre constructorii de nave pentru a le finisa si decora suprafetele de lemn. In secolul al XIX-lea, meseria de finisor cocleti a devenit mai specializata, iar finisorii au inceput sa foloseasca mai multe tehnici si materiale, cum ar fi vopselele, lacurile si alte produse chimice. Acestia au devenit, de asemenea, mai specializati in aplicarea acestor produse, precum si in aplicarea unor tehnici mai sofisticate, cum ar fi sculptarea si frezarea. In prezent, meseria de finisor cocleti este inca practicata, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume.

Model fisa de post: finisor cocleti

Fisa de post pentru meseria de finisor cocleti


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: finisor cocleti, cod COR 721401


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

FISA DE POST

Titlu post: Finisor Cocleti

Descrierea postului:

Finisorul Cocleti este responsabil pentru pregatirea si finisarea suprafetelor de constructii, inclusiv a peretilor, tavanelor, pardoselilor si a altor suprafete. Acesta trebuie sa aplice materiale de finisare, cum ar fi vopsele, tapet, gleturi, adezivi si alte materiale de constructii.

Responsabilitati si sarcini:

- Preia comenzile si pregateste suprafetele de constructii pentru finisare;

- Aplica materiale de finisare, cum ar fi vopsele, tapet, gleturi, adezivi si alte materiale de constructii;

- Verifica si inspecteaza suprafetele finisate pentru a se asigura ca sunt corecte si conforme cu standardele;

- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a materialelor folosite;

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru;

- Respecta termenele limita si bugetul alocat.

Competente si abilitati:

- Experienta in domeniul constructiilor si finisarii;

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si materialelor de constructii;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de planificare si organizare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de a lucra in conditii de stres.

Calificari si educatie:

- Diploma de liceu sau echivalent;

- Experienta anterioara in domeniul constructiilor si finisarii;

- Certificari in domeniul constructiilor si finis

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721401 - finisor cocleti