.

Cod COR finisor terasamente


Cod COR finisor terasamente

Cod COR: finisor terasamente

Cod COR: 711911 - finisor terasamente


Meseria de finisor terasamente face parte din grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de finisor terasamente

Meseria de finisor terasamente a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Acest lucru se datoreaza faptului ca terasamentele sunt necesare pentru a construi orice tip de structura, de la case la poduri. Finisorii terasamentelor sunt responsabili pentru pregatirea terenului pentru constructie, prin nivelarea si compactarea solului, precum si prin adaugarea de materiale de umplutura si de inaltare. Acest lucru se face pentru a asigura ca structura construita este stabila si durabila. Finisorii terasamentelor sunt, de asemenea, responsabili pentru pregatirea suprafetelor pentru pavarea si finisarea acestora. Acest lucru se face prin curatarea si pregatirea suprafetelor, precum si prin adaugarea de materiale de umplutura si de inaltare. Acest lucru se face pentru a asigura ca suprafata este plana si uniforma.

Model fisa de post: finisor terasamente

Fisa de post pentru meseria de finisor terasamente


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: finisor terasamente, cod COR 711911


Grupa de baza: 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

Denumirea postului: Finisor terasamente

Scopul postului:

Realizarea de lucrari de finisare a terasamentelor, in conformitate cu specificatiile tehnice si standardele de calitate.

Responsabilitati principale:

- Executa lucrari de finisare a terasamentelor, in conformitate cu specificatiile tehnice si standardele de calitate;

- Utilizeaza echipamente si materiale adecvate pentru a asigura calitatea lucrarilor;

- Monitorizeaza si verifica lucrarile de finisare pentru a se asigura ca sunt realizate conform specificatiilor;

- Asigura curatenia si ordinea pe santier;

- Respecta procedurile de securitate si protectia muncii;

- Executa alte sarcini conexe, conform solicitarilor.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul constructiilor;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice in domeniul constructiilor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Permis de conducere categoria B.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7119 Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii constructori si asimilatii acestora care nu sunt clasificati in alta parte in grupa minora 711 - Muncitori constructori si asimilati. De exemplu, grupa de baza include lucratori in demolare, lucratori in intretinerea clopotnitelor, semineurilor si cosurilor industriale, muncitori in ridicarea schelelor.

 • COD

  COD COR 711911 - finisor terasamente