.

Cod COR fizician medical


Cod COR fizician medical

Cod COR: fizician medical

Cod COR: 226906 - fizician medical


Meseria de fizician medical face parte din grupa de baza: 2269 Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de fizician medical

Istoria meseriei de fizician medical se intinde inapoi la inceputul secolului al XX-lea, cand fizicienii medicali au inceput sa se ocupe de aplicarea fizicii in medicina. Acest domeniu a crescut in popularitate in anii 1950, cand fizicienii medicali au inceput sa utilizeze radiatia pentru a trata cancerul. in prezent, fizicienii medicali sunt implicati in toate aspectele tratamentului cancerului, de la planificarea tratamentului si monitorizarea rezultatelor la cercetarea si dezvoltarea noilor tehnologii. De asemenea, fizicienii medicali sunt implicati in tratamentul altor boli, cum ar fi bolile cardiovasculare si bolile neurologice, precum si in imagistica medicala si in tehnologia de radiatii.

Model fisa de post: fizician medical

Fisa de post pentru meseria de fizician medical


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fizician medical, cod COR 226906


Grupa de baza: 2269 Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de fizician medical

Titlu post: Fizician medical

Departament: Serviciul de Fizica Medicala

Raporteaza catre: Managerul Serviciului de Fizica Medicala

Descrierea postului:

Fizicianul medical este responsabil pentru asigurarea calitatii si sigurantei tratamentelor medicale care implica radiatii ionizante. Acesta lucreaza in stransa colaborare cu medicii si personalul medical pentru a dezvolta si implementa protocoale de tratament, pentru a efectua verificari periodice ale echipamentelor medicale si pentru a asigura conformitatea cu reglementarile si standardele de siguranta.

Responsabilitati principale:

- Dezvoltarea si implementarea protocoalelor de tratament pentru pacientii care necesita terapie cu radiatii ionizante
- Verificarea si calibrarea echipamentelor medicale pentru a asigura conformitatea cu reglementarile si standardele de siguranta
- Monitorizarea dozelor de radiatii administrate pacientilor si evaluarea riscurilor asociate
- Colaborarea cu medicii si personalul medical pentru a asigura o comunicare eficienta si o coordonare adecvata a tratamentului
- Participarea la dezvoltarea si implementarea programelor de asigurare a calitatii si a sigurantei in cadrul serviciului de fizica medicala
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul fizicii medicale

Cerinte:

- Diploma de licenta sau master in fizica medicala sau domenii inrudite
- Experienta in domeniul fizicii medicale sau intr-un domeniu similar
- Cunostinte solide in domeniul radiatiilor ionizante si al sigurantei radiologice
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Abilitati de analiza si rezolvare a problemelor

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Asigurare medicala privata
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul fizicii medicale

Aceasta este o descriere generala a postului de fizician medical si nu include toate responsabilitatile si cerintele specifice ale postului. Candidatii interesati ar trebui sa ia legatura cu angajatorul pentru a obtine informatii suplimentare.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 22

  Subgrupa Majora 22

  Specialisti in domeniul sanatatii

  Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.

 • 226

  Grupa Minora 226

  Alti specialisti in domeniul sanatatii

  Alti specialisti din domeniul sanatatii furnizeaza servicii de sanatate legate de medicina dentara, farmacie, sanatatea si igiena mediului, sanatatea si securitatea la locul de munca, fizioterapie, nutritie, auz, vorbire, vedere, terapii de reabilitare. Aceasta grupa minora include toti specialistii din domeniul sanatatii umane, cu exceptia medicilor de medicina de familie si a medicilor specialisti, practicienilor din medicina complementara/alternativa, veterinarilor, asistentilor medicali generalisti, moaselor si paramedicilor.

 • COR

  Grupa de baza 2269 Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii din domeniul sanatatii neclasificati in alta parte in subgrupa majora 22 - Specialisti in domeniul sanatatii.

 • COD

  COD COR 226906 - fizician medical