.

Cod COR fizioterapeut


Cod COR fizioterapeut

Cod COR: fizioterapeut

Cod COR: 226402 - fizioterapeut


Meseria de fizioterapeut face parte din grupa de baza: 2264 Fizioterapeuti.

Istoria meseriei de fizioterapeut

Istoria meseriei de fizioterapeut se intinde inapoi in timp, inainte de anul 1800. in acea perioada, fizioterapia a fost folosita pentru a trata diverse afectiuni, cum ar fi durerile musculare, leziunile si afectiunile articulare. in anii 1800, fizioterapia a inceput sa se dezvolte ca profesie, cu aparitia primelor scoli de fizioterapie si a primelor asociatii profesionale. in anii 1900, fizioterapia a inceput sa se dezvolte ca profesie, cu aparitia primelor scoli de fizioterapie si a primelor asociatii profesionale. in prezent, fizioterapia este o profesie recunoscuta si reglementata in multe tari, iar fizioterapeutii sunt specialisti in tratarea diferitelor afectiuni prin intermediul terapiei fizice.

Model fisa de post: fizioterapeut

Fisa de post pentru meseria de fizioterapeut


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fizioterapeut, cod COR 226402


Grupa de baza: 2264 Fizioterapeuti

Titlul postului: Fizioterapeut

Descrierea postului:
Fizioterapeutul este responsabil pentru evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor cu afectiuni fizice si/sau neurologice. Acesta utilizeaza tehnici si proceduri terapeutice pentru a ajuta pacientii sa-si imbunatateasca mobilitatea, forta musculara, flexibilitatea si sa reduca durerea.

Responsabilitati:
- Evaluarea pacientilor si stabilirea unui plan de tratament individualizat
- Utilizarea tehnicilor si procedurilor terapeutice pentru a ajuta pacientii sa-si imbunatateasca mobilitatea, forta musculara, flexibilitatea si sa reduca durerea
- Monitorizarea progresului pacientilor si ajustarea planului de tratament in consecinta
- nvatarea pacientilor cum sa-si imbunatateasca starea de sanatate prin exercitii si alte tehnici terapeutice
- nregistrarea si documentarea progresului pacientilor in fisele medicale
- Colaborarea cu alti profesionisti din domeniul sanatatii pentru a asigura o ingrijire coordonata si eficienta a pacientilor
- Participarea la formarea continua pentru a-si mentine cunostintele si abilitatile actualizate

Cerinte:
- Diploma de licenta in fizioterapie
- Experienta anterioara in domeniul fizioterapiei este un avantaj
- Cunostinte solide in anatomie, fiziologie si patologie
- Abilitati excelente de comunicare si interactiune cu pacientii si colegii
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multi pacienti simultan
- Abilitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti profesionisti din domeniul sanatatii
- Certificare intr-o tehnica terapeutica specifica este un avantaj

Program de lucru:
Programul de lucru poate varia in functie de locatia si tipul de angajator. n general, fizioterapeutii lucreaza in timpul saptamanii, in timpul zilei, dar pot fi necesare ore suplimentare sau program de lucru in weekend-uri in anumite situatii.

Salariu:
Salariul unui fizioterapeut poate varia in functie de locatia si tipul de angajator. n general, salariul mediu pentru un fizioterapeut este de aproximativ 3000-4000 lei pe luna. Salariul poate creste in functie de experienta si de certificarile suplimentare obtinute.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 22

  Subgrupa Majora 22

  Specialisti in domeniul sanatatii

  Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.

 • 226

  Grupa Minora 226

  Alti specialisti in domeniul sanatatii

  Alti specialisti din domeniul sanatatii furnizeaza servicii de sanatate legate de medicina dentara, farmacie, sanatatea si igiena mediului, sanatatea si securitatea la locul de munca, fizioterapie, nutritie, auz, vorbire, vedere, terapii de reabilitare. Aceasta grupa minora include toti specialistii din domeniul sanatatii umane, cu exceptia medicilor de medicina de familie si a medicilor specialisti, practicienilor din medicina complementara/alternativa, veterinarilor, asistentilor medicali generalisti, moaselor si paramedicilor.

 • COR

  Grupa de baza 2264 Fizioterapeuti

  Fizioterapeutii evalueaza, planifica si implementeaza programe de reabilitare care imbunatatesc sau restabilesc functiile motorii umane, maresc capacitatea de miscare, calmeaza durerile si trateaza ori previn problemele fizice asociate cu leziuni, boli si alte deficiente. Acestia aplica o gama larga de terapii fizice si tehnici, cum ar fi miscarea, ultrasunetele, laserul si alte tehnici similare.

 • COD

  COD COR 226402 - fizioterapeut