.

Cod COR floricultor


Cod COR floricultor

Cod COR: floricultor

Cod COR: 611204 - floricultor


Meseria de floricultor face parte din grupa de baza: 6112 Arboricultori si pomicultori.

Istoria meseriei de floricultor

Meseria de floricultor a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVI-lea. Floricultorii au fost intotdeauna indragiti pentru ca au adus frumusete si culoare in lume. in secolul al XVIII-lea, floricultorii au inceput sa cultive flori in sera, ceea ce a permis ca florile sa fie cultivate in orice anotimp. in secolul al XIX-lea, floricultorii au inceput sa foloseasca tehnici de ingrijire si de cultivare mai avansate, precum si tehnici de imbunatatire a calitatii florilor. Aceste tehnici au permis floricultorilor sa produca flori mai frumoase si mai rezistente. in prezent, floricultorii folosesc tehnologii avansate pentru a produce flori de cea mai buna calitate.

Model fisa de post: floricultor

Fisa de post pentru meseria de floricultor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: floricultor, cod COR 611204


Grupa de baza: 6112 Arboricultori si pomicultori

Titlu post: Floricultor

Descrierea postului:

Floricultorul este responsabil pentru cultivarea, ingrijirea si vanzarea florilor si plantelor ornamentale. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre ingrijirea si cultivarea florilor si plantelor ornamentale, precum si despre vanzarea acestora.

Responsabilitati:

- Cultiva, ingriji si vande flori si plante ornamentale;

- Monitorizeaza si ingrijeste plantele si florile pentru a se asigura ca sunt in cea mai buna stare;

- Asigura prezentarea florilor si plantelor ornamentale intr-un mod atractiv;

- Asigura asistenta clientilor cu privire la ingrijirea si cultivarea florilor si plantelor ornamentale;

- Asigura intretinerea si curatenia magazinului;

- Asigura inventarul si stocarea florilor si plantelor ornamentale;

- Asigura livrarea florilor si plantelor ornamentale la domiciliu.

Competente:

- Cunostinte despre ingrijirea si cultivarea florilor si plantelor ornamentale;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de vanzare;

- Ab

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 611

  Grupa Minora 611

  Gradinari si cultivatori

  Gradinarii si cultivatorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor fructiferi si a altor arbori si arbusti, cultivarea legumelor de gradina si a plantelor medicinale in scopul producerii de produse horticole pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6112 Arboricultori si pomicultori

  Arboricultorii si pomicultorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole pentru cresterea arborilor si arbustilor si recoltarea fructelor, cum ar fi pomii fructiferi si nucii, arborii de ceai si cafea, vita-de-vie, arbustii de afine, arborii de cacao si de cauciuc, si pentru a colecta seva acestora, pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COD

  COD COR 611204 - floricultor