.

Cod COR forjor-arcurar


Cod COR forjor-arcurar

Cod COR: forjor-arcurar

Cod COR: 722107 - forjor-arcurar


Meseria de forjor-arcurar face parte din grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri.

Istoria meseriei de forjor-arcurar

Meseria de forjor-arcurar se refera la arta de a crea arme si unelte din metal. Aceasta meserie a existat de mii de ani, incepand cu epoca bronzului. Forjorii-arcurari au folosit caldura si presiunea pentru a transforma metalul in arme si unelte. Acestea au fost folosite pentru a construi arme de lupta, precum sabii, sulite si lanci, precum si unelte agricole si de constructii. in Evul Mediu, forjorii-arcurari au devenit mai specializati si au inceput sa produca arme mai sofisticate, precum arbaletele si armele de foc. Aceste arme au fost folosite in razboaie si au contribuit la schimbarea istoriei. in zilele noastre, forjorii-arcurari sunt inca folositi pentru a crea arme si unelte, dar acestea sunt mai mult decorative si folosite pentru a recrea armele din trecut.

Model fisa de post: forjor-arcurar

Fisa de post pentru meseria de forjor-arcurar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: forjor-arcurar, cod COR 722107


Grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri

Titlu post: Forjor-arcurar

Descrierea postului:

Forjor-arcurarul este responsabil pentru fabricarea si repararea armelor si armurilor din metal. Acesta trebuie sa creeze piese metalice folosind tehnici de forjare si arcuire, precum si alte tehnici de prelucrare a metalului. De asemenea, trebuie sa verifice si sa repare piesele metalice existente.

Responsabilitati:

- Utilizeaza tehnici de forjare si arcuire pentru a crea piese metalice.

- Verifica si repara piesele metalice existente.

- Utilizeaza scule si echipamente specializate pentru a prelucra metalul.

- Asambleaza piesele metalice pentru a crea arme si armuri.

- Testeaza si inspecteaza produsele finite pentru a se asigura ca sunt de calitate.

- Urmeaza instructiunile si procedurile de siguranta.

- Mentine un mediu de lucru curat si organizat.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul forjarii si arcuirii.

- Cunostinte solide despre tehnicile de prelucrare a metalului.

- Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor.

- Abilitati de utilizare a sculelor si echipamentelor specializate.

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7221 Forjori, fierari si matriteri

  Forjorii, fierarii si matriterii se ocupa cu forjarea si executarea barelor, tijelor sau lingourilor din fier, otel sau alte metale, trefilarea de sarma pentru fabricarea si repararea diverselor tipuri de unelte, articole metalice, piese de echipament, unelte agricole si similare.

 • COD

  COD COR 722107 - forjor-arcurar