.

Cod COR forjor mecanic


Cod COR forjor mecanic

Cod COR: forjor mecanic

Cod COR: 722108 - forjor mecanic


Meseria de forjor mecanic face parte din grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri.

Istoria meseriei de forjor mecanic

Meseria de forjor mecanic se refera la procesul de fabricare a metalului prin deformare plastica. Acest proces a fost folosit de mii de ani pentru a crea obiecte din metal, cum ar fi arme, unelte si alte piese metalice. in trecut, forjorii mecanici foloseau ciocane si ciocane pentru a deforma metalul in forma dorita. Cu toate acestea, cu dezvoltarea tehnologiei, forjorii mecanici au inceput sa foloseasca masini specializate pentru a deforma metalul. Aceste masini sunt capabile sa produca piese metalice cu precizie si in cantitati mari. Forjorii mecanici sunt, de asemenea, responsabili pentru asamblarea si finisarea produselor metalice. Acest lucru implica curatarea, prelucrarea si asamblarea metalului in produse finite.

Model fisa de post: forjor mecanic

Fisa de post pentru meseria de forjor mecanic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: forjor mecanic, cod COR 722108


Grupa de baza: 7221 Forjori, fierari si matriteri

Titlu post: Forjor mecanic

Descrierea postului:

Forjorul mecanic este responsabil pentru prelucrarea metalelor prin forjare, conform specificatiilor tehnice. Acesta trebuie sa asigure prelucrarea metalelor in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte procedurile de siguranta.

Responsabilitati:

- Preluarea si prelucrarea metalelor prin forjare, conform specificatiilor tehnice;

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare prelucrarii metalelor;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Respectarea procedurilor de siguranta si a standardelor de calitate;

- Mentinerea echipamentelor si a masinilor in stare buna de functionare;

- Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice;

- Respectarea termenelor limita si a programului de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul prelucrarii metalelor prin forjare;

- Cunostinte solide de mecanica si de utilizare a echipamentelor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra sub presiune;

- Capacitatea de a respecta termenele limita si de a lucra in conditii de siguranta.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7221 Forjori, fierari si matriteri

  Forjorii, fierarii si matriterii se ocupa cu forjarea si executarea barelor, tijelor sau lingourilor din fier, otel sau alte metale, trefilarea de sarma pentru fabricarea si repararea diverselor tipuri de unelte, articole metalice, piese de echipament, unelte agricole si similare.

 • COD

  COD COR 722108 - forjor mecanic