.

Cod COR formator PFL


Cod COR formator PFL

Cod COR: formator PFL

Cod COR: 817217 - formator PFL


Meseria de formator PFL face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.

Istoria meseriei de formator PFL

Meseria de formator PFL (Formator de Formare Profesionala si de Dezvoltare) a aparut in anii '90, cand s-a constatat ca exista o nevoie de formare profesionala si de dezvoltare a angajatilor. Formatorii PFL sunt specialisti in domeniul formarii profesionale si dezvoltarii, care ofera instruire si consiliere angajatilor si organizatiilor. Ei ofera cursuri de formare profesionala si de dezvoltare, precum si consiliere si asistenta pentru angajati si organizatii. Formatorii PFL sunt responsabili pentru crearea si implementarea programelor de formare si dezvoltare, precum si pentru evaluarea rezultatelor acestora. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru a asigura ca angajatii si organizatiile sunt pregatiti pentru schimbarile si provocarile din mediul de afaceri.

Model fisa de post: formator PFL

Fisa de post pentru meseria de formator PFL


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: formator PFL, cod COR 817217


Grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

FISA DE POST

Titlu post: Formator PFL

Departament: Resurse Umane

Subordonat: Directorului Resurselor Umane

Scopul postului:

Formatorul PFL este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea programelor de formare si dezvoltare profesionala pentru angajatii companiei. Acesta trebuie sa asigure ca angajatii sunt pregatiti si instruiti in mod adecvat pentru a face fata cerintelor si provocarilor din mediul de lucru.

Responsabilitati principale:

Identifica nevoile de formare si dezvoltare ale angajatilor si dezvolta programe de formare adecvate;

Elaboreaza materiale de instruire si prezentari;

Organizeaza si conduce sesiuni de instruire si dezvoltare profesionala;

Monitorizeaza si evalueaza programele de formare si dezvoltare;

Asigura suport si consiliere angajatilor in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala;

Colaboreaza cu departamentele de resurse umane si dezvoltare organizationala pentru a identifica nevoile de formare si dezvoltare;

Monitorizeaza si evalueaza programele de formare si dezvoltare;

Asigura suport si consiliere angajatilor in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala;

Colaboreaza cu departamentele de resurse umane si dezvoltare organizationala pentru a identifica nevoile de formare si dezvoltare;

Monitorizeaza si evalueaza programele de formare si dezvoltare;

Asigura suport si consiliere angajatilor in ceea ce priveste dezvoltarea profesionala;

Colaboreaza cu departamentele

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 817

  Grupa Minora 817

  Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

 • COR

  Grupa de baza 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.

 • COD

  COD COR 817217 - formator PFL