.

Cod COR formator de formatori


Cod COR formator de formatori

Cod COR: formator de formatori

Cod COR: 242402 - formator de formatori


Meseria de formator de formatori face parte din grupa de baza: 2424 Specialisti in formarea si dezvoltarea personalului.

Istoria meseriei de formator de formatori

Meseria de formator de formatori a luat nastere in anii '90, ca urmare a nevoii de a oferi formatorilor oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile si cunostintele in domeniul formarii. Acestia au fost instruiti in mod special pentru a deveni formatori mai buni si mai eficienti, prin intermediul unor programe de instruire si dezvoltare profesionala. Formatorii de formatori au fost instruiti in mod special pentru a oferi formatorilor informatii si tehnici de predare, precum si pentru a-i ajuta sa-si dezvolte abilitatile de comunicare si de lucru in echipa. Acestia au fost, de asemenea, instruiti in mod special pentru a oferi formatorilor informatii si tehnici de evaluare si de monitorizare a progresului. In prezent, formatorii de formatori sunt responsabili pentru dezvoltarea si implementarea programelor de formare si dezvoltare profesionala, precum si pentru asigurarea calitatii acestora.

Model fisa de post: formator de formatori

Fisa de post pentru meseria de formator de formatori


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: formator de formatori, cod COR 242402


Grupa de baza: 2424 Specialisti in formarea si dezvoltarea personalului

Fisa de post pentru meseria de Formator de Formatori

Descrierea postului:
Formatorul de formatori este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea programelor de formare pentru formatorii din cadrul unei organizatii. Acesta trebuie sa aiba o experienta vasta in domeniul formarii si sa fie capabil sa ofere suport si indrumare formatorilor pentru a-si imbunatati abilitatile si competentele.

Responsabilitati:
- Dezvoltarea si implementarea programelor de formare pentru formatorii din cadrul organizatiei
- Identificarea nevoilor de formare ale formatorilor si dezvoltarea de programe personalizate pentru a le satisface
- Furnizarea de suport si indrumare formatorilor pentru a-si imbunatati abilitatile si competentele
- Evaluarea performantei formatorilor si furnizarea de feedback pentru a imbunatati calitatea formarii
- Colaborarea cu departamentele de resurse umane si de dezvoltare a afacerilor pentru a identifica nevoile de formare ale organizatiei si pentru a dezvolta programe de formare adecvate
- Participarea la conferinte si seminarii pentru a ramane la curent cu cele mai recente tendinte si practici in domeniul formarii

Cerinte:
- Experienta vasta in domeniul formarii si dezvoltarii
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a dezvolta si implementa programe de formare personalizate
- Abilitatea de a furniza feedback constructiv si de a evalua performanta formatorilor
- Cunostinte solide in domeniul tehnologiilor educationale si a metodelor de predare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe proiecte simultan
- Diploma de licenta in domeniul educatiei sau al dezvoltarii organizationale

Beneficii:
- Pachet salarial competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Participarea la conferinte si seminarii pentru a ramane la curent cu cele mai recente tendinte si practici in domeniul formarii

Aceasta este o descriere generala a postului de Formator de Formatori si poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele organizatiei.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 242

  Grupa Minora 242

  Specialisti in domeniul administrativ

  Specialistii in domeniul administrativ aplica diferite concepte si teorii referitoare la imbunatatirea eficientei organizatiilor si a persoanelor din cadrul acestora.

 • COR

  Grupa de baza 2424 Specialisti in formarea si dezvoltarea personalului

  Specialistii in formarea si dezvoltarea personalului planifica, dezvolta, implementeaza si evalueaza programele de formare si dezvoltare, pentru a se asigura ca atat echipa de management, cat si personalul isi insusesc abilitatile si dezvolta competentele cerute de catre organizatie pentru a realiza obiectivele organizationale.

 • COD

  COD COR 242402 - formator de formatori