.

Cod COR formator tuburi spectrale


Cod COR formator tuburi spectrale

Cod COR: formator tuburi spectrale

Cod COR: 731506 - formator tuburi spectrale


Meseria de formator tuburi spectrale face parte din grupa de baza: 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla).

Istoria meseriei de formator tuburi spectrale

Meseria de formator tuburi spectrale a fost inventata in anii 1950, cand cercetatorii au descoperit ca tuburile cu lumina pot fi folosite pentru a detecta si masura spectrul luminii. Acest lucru a permis cercetatorilor sa creeze dispozitive care pot detecta si masura spectrul luminii in mod precis si eficient. Aceste dispozitive au fost numite tuburi spectrale. Formatorii tuburi spectrale sunt persoane care au fost instruite sa construiasca si sa intretina aceste dispozitive. Acestia trebuie sa cunoasca tehnologia si sa fie capabili sa utilizeze echipamente specializate pentru a construi si intretine tuburile spectrale. Acestia trebuie sa fie capabili sa identifice si sa repare defectele in tuburile spectrale si sa faca ajustari pentru a asigura ca acestea functioneaza corect. Formatorii tuburi spectrale sunt responsabili de construirea si intretinerea tuburilor spectrale, precum si de asigurarea ca acestea functioneaza corect si eficient. Acestia sunt, de asemenea, responsabili de asigurarea ca tuburile spectrale sunt utilizate corect si in siguranta.

Model fisa de post: formator tuburi spectrale

Fisa de post pentru meseria de formator tuburi spectrale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: formator tuburi spectrale, cod COR 731506


Grupa de baza: 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla)

Titlu post: Formator Tuburi Spectrale

Responsabilitati:

Asigura instruirea si formarea angajatilor in utilizarea corecta si eficienta a tuburilor spectrale.

Monitorizeaza si evalueaza progresul angajatilor in utilizarea tuburilor spectrale.

Asigura instruirea si formarea angajatilor in tehnicile de testare si verificare a tuburilor spectrale.

Asigura instruirea si formarea angajatilor in tehnicile de reparare si intretinere a tuburilor spectrale.

Asigura instruirea si formarea angajatilor in tehnicile de instalare si configurare a tuburilor spectrale.

Asigura instruirea si formarea angajatilor in tehnicile de diagnosticare si remediere a problemelor legate de tuburile spectrale.

Asigura instruirea si formarea angajatilor in tehnicile de utilizare a echipamentelor si instrumentelor specifice tuburilor spectrale.

Asigura instruirea si formarea angajatilor in tehnicile de interpretare a datelor si informatiilor obtinute prin utilizarea tuburilor spectrale.

Asigura instruirea si formarea angajatilor in tehnicile de prelucrare a datelor si informatiilor obtinute prin utilizarea tuburilor spectrale.

Asigura instruirea si formarea angajatilor in tehnicile de interpretare a rezultatelor obtinute prin utilizarea tuburilor spectrale.

Asigura instruirea si formarea angajatilor in tehnicile de utilizare a software-ului si a hardware-ului specifice tuburilor spectrale.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla)

  Sticlarii (suflatorii, slefuitorii, taietorii de sticla) se ocupa cu suflarea, turnarea, taierea, polizarea sticlei, modelarea sticlei topite conform modelelor.

 • COD

  COD COR 731506 - formator tuburi spectrale