Cod COR: 813201 - fotoceramist
Meseria de fotoceramist face parte din grupa de baza: 8132 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor fotografice.
Meseria de fotoceramist a luat nastere in anii 1950, cand tehnologia a permis imprimarea imaginilor pe ceramica. Acest proces a permis producatorilor sa creeze produse decorative, cum ar fi placi de perete, vaze, ceasuri si alte obiecte decorative. Acest proces a devenit rapid popular, iar fotoceramistii au devenit din ce in ce mai cautati. In prezent, fotoceramistii folosesc tehnologii avansate pentru a crea produse decorative unice si de calitate. Acestia folosesc tehnologii precum imprimarea digitala, sublimarea si transferul termic pentru a crea produse decorative de inalta calitate.
Fisa de post pentru meseria de fotoceramist
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: fotoceramist, cod COR 813201
FISA DE POST
Titlu post: Fotoceramist
Descrierea postului:
Fotoceramistul este responsabil pentru prelucrarea imaginilor pe ceramica, prin aplicarea unor tehnici speciale de imprimare. Acesta trebuie sa creeze produse decorative, cum ar fi vase, placi, farfurii, ceasuri, etc.
Responsabilitati:
- Preluarea comenzilor si prelucrarea imaginilor pe ceramica;
- Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru prelucrarea imaginilor;
- Verificarea calitatii produselor finite;
- Mentinerea curateniei si a ordinii in atelier;
- Respectarea procedurilor de securitate si a normelor de protectia muncii.
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul fotoceramica;
- Cunostinte solide de tehnica fotoceramica;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Atentie la detalii si spirit de initiativa;
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice
Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice si fotografice actioneaza si supravegheaza masinile care proceseaza o varietate de produse chimice si alte ingrediente pentru fabricarea produselor farmaceutice, produselor pentru toaleta, explozivilor, produselor fotografice sau altor produse chimice.
Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor fotografice actioneaza si supravegheaza echipamentele care produc filme si hartie fotografica si care proceseaza prin expunere filmele fotografice si realizeaza fotografii.