.

Cod COR fotogravor


Cod COR fotogravor

Cod COR: fotogravor

Cod COR: 732115 - fotogravor


Meseria de fotogravor face parte din grupa de baza: 7321 Zetari si linotipisti.

Istoria meseriei de fotogravor

Istoria meseriei de fotograf a inceput in anul 1839, cand Louis Daguerre a inventat daguerrotype-ul, primul proces de reproducere a imaginilor pe o placa metalica. Acest proces a revolutionat lumea fotografiei si a permis fotografilor sa captureze imagini in moduri noi si creative. In anii urmatori, tehnologia fotografica s-a dezvoltat rapid, iar fotografii au inceput sa foloseasca aparate foto mai avansate si mai sofisticate. In prezent, fotografii folosesc aparate foto digitale, care le permit sa captureze imagini de calitate superioara si sa le editeze si sa le partajeze cu usurinta. Fotografia a devenit o arta si un mod de exprimare, iar fotografii sunt recunoscuti pentru abilitatile lor de a captura momente unice si emotionante.

Model fisa de post: fotogravor

Fisa de post pentru meseria de fotogravor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fotogravor, cod COR 732115


Grupa de baza: 7321 Zetari si linotipisti

FISA DE POST

Titlu post: Fotogravor

Descrierea postului:

Fotogravorul este responsabil pentru realizarea de fotografii de inalta calitate pentru produse, evenimente, persoane si alte subiecte. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente profesionale de fotografiere si sa aiba cunostinte despre tehnicile de fotografiere si post-procesare.

Responsabilitati:

- Utilizarea echipamentelor profesionale de fotografiere si a tehnicilor de fotografiere si post-procesare

- Realizarea de fotografii de inalta calitate pentru produse, evenimente, persoane si alte subiecte

- Editarea si prelucrarea imaginilor pentru a le face mai atractive si mai profesionale

- Asigurarea calitatii si a standardelor de fotografiere

- Lucrul in echipa cu alti fotografi si editori de imagine

- Respectarea termenelor limita si a cerintelor clientilor

Cerinte:

- Experienta in fotografiere si post-procesare

- Cunostinte despre tehnicile de fotografiere si post-procesare

- Abilitati de editare si prelucrare a imaginilor

- Abilitati de lucru in echipa si de comunicare

- Abilit

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7321 Zetari si linotipisti

  Zetarii si linotipistii corecteaza, configureaza, aranjeaza si compun texte si elemente grafice intr-o forma adecvata pentru utilizarea in diverse procese de imprimare si de reprezentare in alte medii vizuale.

 • COD

  COD COR 732115 - fotogravor