.

Cod COR fotoreporter


Cod COR fotoreporter

Cod COR: fotoreporter

Cod COR: 264208 - fotoreporter


Meseria de fotoreporter face parte din grupa de baza: 2642 Jurnalisti.

Istoria meseriei de fotoreporter

Meseria de fotoreporter a existat de ceva vreme, incepand cu anii 1800, cand fotografii au inceput sa documenteze evenimentele si sa le prezinte publicului. in anii 1900, fotografii au inceput sa se specializeze in fotografierea evenimentelor si a stirilor, devenind fotoreporteri. Acest lucru a permis publicului sa vada evenimentele si stirile in mod direct, fara a fi nevoie sa le citeasca in ziare sau sa le asculte la radio. Fotoreporterii au devenit un element esential al presei, oferind publicului imagini si informatii despre evenimentele din intreaga lume. in prezent, fotoreporterii sunt prezenti la evenimente si stiri din intreaga lume, oferind publicului imagini si informatii despre evenimentele care au loc.

Model fisa de post: fotoreporter

Fisa de post pentru meseria de fotoreporter


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: fotoreporter, cod COR 264208


Grupa de baza: 2642 Jurnalisti

FISA DE POST

Titlu post: Fotoreporter

Departament: Media

Subordonat: Directorului de media

Scopul postului:

Fotoreporterul este responsabil pentru captarea imaginilor si a evenimentelor care se desfasoara in cadrul companiei si pentru prezentarea acestora in moduri creative si atractive.

Responsabilitati principale:

Captarea imaginilor si a evenimentelor care se desfasoara in cadrul companiei si prezentarea acestora in moduri creative si atractive.

Utilizarea echipamentului foto profesional pentru a capta imagini de inalta calitate.

Editarea imaginilor si a materialelor video pentru a le face mai atractive si mai interesante.

Lucrul in stransa colaborare cu echipa de media pentru a asigura ca imaginile si materialele video sunt prezentate in mod corespunzator.

Monitorizarea si actualizarea periodica a echipamentului foto si a software-ului.

Asigurarea respectarii tuturor regulilor si procedurilor de securitate si protectie a datelor.

Cerinte:

Experienta in domeniul fotografiei si al filmarii.

Cunostinte solide de utilizare a echipamentului foto profesional si a software-ului de editare.

Abilitati excelente de comunicare

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 264

  Grupa Minora 264

  Autori, jurnalisti si lingvisti

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

 • COR

  Grupa de baza 2642 Jurnalisti

  Jurnalistii se ocupa cu cercetarea, investigarea, interpretarea si comunicarea stirilor si informatiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului si altor mijloace media.

 • COD

  COD COR 264208 - fotoreporter