.

Cod COR frezor la masini roti dintate


Cod COR frezor la masini roti dintate

Cod COR: frezor la masini roti dintate

Cod COR: 722415 - frezor la masini roti dintate


Meseria de frezor la masini roti dintate face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de frezor la masini roti dintate

Meseria de frezor la masini roti dintate a existat de cand mecanica a inceput sa se dezvolte. Frezorii au fost intotdeauna necesari pentru a prelucra piese metalice si pentru a le face sa se potriveasca impreuna. Acest lucru a fost necesar pentru a construi masini roti dintate, care au fost folosite pentru a transmite forta si miscarea intre motoare si alte componente mecanice. Frezorii au folosit masini specializate pentru a prelucra piese metalice, cum ar fi rotile dintate, suruburi si alte piese mecanice. Aceste masini au evoluat in timp, devenind mai precise si mai rapide. Acest lucru a permis frezorilor sa prelucreze piese mai complexe si mai precise. Acest lucru a permis dezvoltarea masinilor roti dintate si a altor masini mecanice.

Model fisa de post: frezor la masini roti dintate

Fisa de post pentru meseria de frezor la masini roti dintate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: frezor la masini roti dintate, cod COR 722415


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

FISA DE POST

Titlu post: Frezor la masini roti dintate

Descrierea postului:

Frezorul la masini roti dintate este responsabil pentru prelucrarea materialelor prin frezare, utilizand masini roti dintate. Acesta trebuie sa asigure prelucrarea materialelor in conformitate cu specificatiile tehnice si sa respecte standardele de calitate.

Responsabilitati principale:

Preluarea comenzilor si prelucrarea materialelor in conformitate cu specificatiile tehnice;

Verificarea materialelor prelucrate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile tehnice;

Utilizarea masinilor roti dintate pentru prelucrarea materialelor;

Mentinerea masinilor roti dintate in stare buna de functionare;

Respectarea standardelor de calitate si siguranta in timpul prelucrarii materialelor;

Monitorizarea si raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate.

Competente si abilitati:

Experienta anterioara in prelucrarea materialelor prin frezare;

Cunostinte solide despre masinile roti dintate si prelucrarea materialelor;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice;

Abilitati de utilizare a calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722415 - frezor la masini roti dintate