.

Cod COR frezor-montator clisee


Cod COR frezor-montator clisee

Cod COR: frezor-montator clisee

Cod COR: 732105 - frezor-montator clisee


Meseria de frezor-montator clisee face parte din grupa de baza: 7321 Zetari si linotipisti.

Istoria meseriei de frezor-montator clisee

Meseria de frezor-montator clisee a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica prelucrarea metalelor, precum aluminiul, otelul si alte materiale, pentru a crea piese de dimensiuni mici si precise. Aceste piese sunt folosite in industria de prelucrare a metalelor, in industria de prelucrare a lemnului si in industria de prelucrare a plasticului. Frezorii-montatori clisee folosesc scule speciale, cum ar fi frezele, pentru a prelucra piesele. Acestia trebuie sa aiba cunostinte de baza in domeniul prelucrarii metalelor si sa fie capabili sa utilizeze sculele in mod corect si eficient. In prezent, aceasta meserie este folosita in industria de prelucrare a metalelor, in industria de prelucrare a lemnului si in industria de prelucrare a plasticului.

Model fisa de post: frezor-montator clisee

Fisa de post pentru meseria de frezor-montator clisee


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: frezor-montator clisee, cod COR 732105


Grupa de baza: 7321 Zetari si linotipisti

FISA DE POST

Titlu post: Frezor-montator clisee

Descrierea postului:

Frezor-montatorul cliseelor este responsabil pentru prelucrarea si montarea cliselor, folosind masini specializate si echipamente. Acesta trebuie sa asigure ca toate cliseele sunt prelucrate si montate corect si in conformitate cu specificatiile clientului.

Responsabilitati principale:

- Preluarea comenzilor si a specificatiilor clientului;

- Prelucrarea cliselor folosind masini specializate;

- Montarea cliselor pe piesele de prelucrat;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Mentinerea echipamentelor si a masinilor in stare buna de functionare;

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectia muncii.

Competente si abilitati:

- Experienta in prelucrarea si montarea cliselor;

- Cunostinte tehnice si de operare a masinilor specializate;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii si capacitate de concentrare;

- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7321 Zetari si linotipisti

  Zetarii si linotipistii corecteaza, configureaza, aranjeaza si compun texte si elemente grafice intr-o forma adecvata pentru utilizarea in diverse procese de imprimare si de reprezentare in alte medii vizuale.

 • COD

  COD COR 732105 - frezor-montator clisee