.

Cod COR frezor universal


Cod COR frezor universal

Cod COR: frezor universal

Cod COR: 722408 - frezor universal


Meseria de frezor universal face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de frezor universal

Meseria de frezor universal a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie a fost folosita pentru a prelucra piese metalice, cum ar fi piese de masina, piese de mobilier si alte piese de metal. Frezorul universal foloseste o masina speciala care poate prelucra piese metalice in forme complexe si detalii fine. Acest lucru se face prin rotirea piesei metalice in fata unei freze care poate fi reglata pentru a prelucra piesa in forma dorita. Frezorul universal poate prelucra piese metalice din diferite materiale, cum ar fi otel, aluminiu, cupru si alte metale. Acest lucru face ca meseria de frezor universal sa fie una dintre cele mai versatile meserii din industria metalurgica.

Model fisa de post: frezor universal

Fisa de post pentru meseria de frezor universal


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: frezor universal, cod COR 722408


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

I. IDENTIFICAREA POSTULUI

Titlu: Frezor universal

Departament: Fabricare

Locatie:

II. SCOPUL POSTULUI

Frezorul universal este responsabil pentru prelucrarea materialelor prin frezare, precum si pentru asamblarea si montarea pieselor.

III. RESPONSABILITATI

- Executa operatiuni de prelucrare prin frezare, precum si asamblarea si montarea pieselor;
- Utilizeaza echipamente si unelte de prelucrare, cum ar fi masini de frezat, masini de gaurit, masini de strunjit, etc.;
- Verifica piesele prelucrate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile;
- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si uneltelor;
- Respecta procedurile de securitate si de protectie a mediului;
- Respecta instructiunile si procedurile de lucru;
- Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.

IV. CERINTE

- Experienta anterioara in prelucrarea materialelor prin frezare;
- Cunostinte solide despre utilizarea echipamentelor si uneltelor de prelucrare;
- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Atentie la detalii si abilitati de organizare;
- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722408 - frezor universal