.

Cod COR galvanizator


Cod COR galvanizator

Cod COR: galvanizator

Cod COR: 812201 - galvanizator


Meseria de galvanizator face parte din grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice.

Istoria meseriei de galvanizator

Meseria de galvanizator se refera la procesul de aplicare a unui strat de metal protector pe o piesa metalica. Acest proces a fost inventat in anul 1836 de catre Sir Humphry Davy si a fost folosit initial pentru a proteja piesele metalice de coroziune. Acest proces a fost folosit in mod extensiv in industria navala si in constructii, in special in constructia de poduri si in constructia de masini. in prezent, galvanizarea este folosita in mod extensiv in industria auto, in constructii si in productia de produse electrice. Galvanizatorii sunt responsabili pentru aplicarea unui strat de metal protector pe piesele metalice, folosind un proces chimic sau electrochimic. Acest proces implica curatarea si pregatirea suprafetei metalice, aplicarea unui strat de metal protector si tratarea suprafetei pentru a asigura aderenta. Galvanizatorii trebuie sa fie familiarizati cu diferitele metode de galvanizare si sa fie capabili sa utilizeze echipamente specializate pentru a aplica stratul de metal protector.

Model fisa de post: galvanizator

Fisa de post pentru meseria de galvanizator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: galvanizator, cod COR 812201


Grupa de baza: 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

Titlu post: Galvanizator

Descrierea postului:

Galvanizatorul este responsabil pentru aplicarea unor straturi de materiale metalice pe suprafete metalice, folosind procedee galvanice. Acesta trebuie sa asigure ca toate produsele sunt galvanizate corect si in conformitate cu standardele de calitate.

Responsabilitati:

- Preia comenzile si pregateste produsele pentru galvanizare;

- Aplica straturi de materiale metalice pe suprafete metalice, folosind procedee galvanice;

- Verifica produsele galvanizate pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate;

- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a zonei de lucru;

- Respecta toate regulile de securitate si procedurile de lucru;

- Respecta toate standardele de calitate si procedurile de lucru.

Competente:

- Cunostinte de baza in domeniul galvanizarii;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul galvanizarii;

- Diploma de liceu sau echivalent;

- Cunostinte de baza in domeniul galvanizarii;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor de lucru;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8122 Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice

  Operatorii la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice actioneaza si supravegheaza echipamentele care finiseaza si acopera cu metal articole sau parti (componente), pentru a le asigura o rezistenta imbunatatita la coroziune si uzura (abraziune), in scopuri decorative ori pentru a le transmite proprietatile electrice sau magnetice.

 • COD

  COD COR 812201 - galvanizator