Cod COR: 752215 - gardinator
Meseria de gardinator face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.
Meseria de gardinarit a existat de cand lumea. in antichitate, gradinarii erau angajati pentru a ingriji gradinile regale si de curte. Acest lucru a continuat in Evul Mediu, cand gradinarii au fost angajati pentru a ingriji gradinile nobililor si ale bisericilor. in secolul al XVIII-lea, gradinaritul a devenit o profesie mai formala, cu gradinarii angajati pentru a ingriji gradinile private si publice. in secolul al XIX-lea, gradinaritul a devenit o profesie mai specializata, cu gradinarii angajati pentru a crea si ingriji gradini deosebite. in prezent, gradinarii sunt angajati pentru a crea si ingriji gradini private, publice si comerciale, precum si pentru a oferi consultanta si asistenta in domeniul gradinaritului.
Fisa de post pentru meseria de gardinator
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: gardinator, cod COR 752215
Titlu post: Gardinator
Descrierea postului:
Gardinatorul este responsabil pentru ingrijirea si intretinerea gradinilor si a spatiilor verzi. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre plante si sa stie cum sa le ingrijeasca si sa le intretina.
Responsabilitati:
- Planificarea si ingrijirea gradinilor si a spatiilor verzi;
- Plantarea si intretinerea plantelor;
- Taierea ierbii si a buruienilor;
- Fertilizarea si udarea plantelor;
- Monitorizarea si controlul daunatorilor;
- Repararea si intretinerea echipamentelor si a utilajelor folosite in gradina;
- Asigurarea curateniei si a ordinii in gradina.
Cerinte:
- Experienta in domeniul gradinaritului;
- Cunostinte despre plante si ingrijirea lor;
- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a utilajelor folosite in gradina;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Abilitati de organizare si planificare;
- Abilitati de rez
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati
Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.
Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati
Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.
Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.