.

Cod COR gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura


Cod COR gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura

Cod COR: gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura

Cod COR: 711303 - gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura


Meseria de gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura face parte din grupa de baza: 7113 Spargatori, taietori si cioplitori in piatra.

Istoria meseriei de gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura

si granit Meseria de gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura si granit dateaza din antichitate, cand gateristii erau angajati pentru a taia blocuri de piatra pentru constructii. Acestia foloseau unelte manuale precum ciocane, topoare si ciocane pentru a taia blocurile in forme si dimensiuni specifice. In timp, tehnologia s-a dezvoltat si au aparut masini specializate pentru taierea blocurilor de piatra, marmura si granit. Aceste masini sunt echipate cu lama de taiere, un sistem de alimentare cu apa si un sistem de racire a lamelor. Aceste masini permit gateristilor sa taie blocurile cu precizie si rapiditate, ceea ce face ca meseria sa fie mai eficienta si mai productiva.

Model fisa de post: gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura

Fisa de post pentru meseria de gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura, cod COR 711303


Grupa de baza: 7113 Spargatori, taietori si cioplitori in piatra

FISA DE POST

Titlu post: Gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura

Descrierea postului:

Gateristul la taiat blocuri de piatra, marmura este responsabil pentru pregatirea si taierea blocurilor de piatra, marmura in conformitate cu specificatiile clientului. Acesta trebuie sa asigure ca toate produsele sunt taiate corect si in siguranta.

Responsabilitati:

- Preia comenzile clientilor si pregateste blocurile de piatra, marmura pentru taiere

- Utilizeaza masini de taiere si alte echipamente pentru a taia blocurile de piatra, marmura

- Verifica si asigura calitatea produselor taiate

- Asigura siguranta in timpul procesului de taiere

- Pastreaza curatenia si ordinea in zona de lucru

- Respecta toate regulile si procedurile de securitate

- Respecta termenele limita pentru livrarea produselor

Cerinte:

- Experienta anterioara in taierea blocurilor de piatra, marmura

- Cunostinte solide despre masinile de taiere si alte echipamente

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Atentie la detalii si abilitati de problem solving

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7113 Spargatori, taietori si cioplitori in piatra

  Spargatorii, taietorii si cioplitorii in piatra taie si modeleaza blocurile de piatra tare sau moale si placile (dalele) pentru construirea si intretinerea structurilor de piatra si a zidariei monumentelor si graveaza (sculpteaza) in piatra.

 • COD

  COD COR 711303 - gaterist la taiat blocuri de piatra, marmura