.

Cod COR gaterist la taiat busteni


Cod COR gaterist la taiat busteni

Cod COR: gaterist la taiat busteni

Cod COR: 817224 - gaterist la taiat busteni


Meseria de gaterist la taiat busteni face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.

Istoria meseriei de gaterist la taiat busteni

Meseria de gaterist la taiat busteni a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Aceasta meserie a fost folosita in special pentru a pregati busteni pentru constructii, precum poduri, case si alte structuri. Gateristii foloseau unelte precum topoare, secure si ciocane pentru a taia busteni in forme si dimensiuni specifice. Acestia trebuiau sa aiba o mare dexteritate si abilitati de taiere, precum si cunostinte despre structura si proprietatile bustenilor. In prezent, aceasta meserie a devenit mai putin comuna, datorita utilizarii masinilor de taiat busteni. Cu toate acestea, gateristii la taiat busteni inca mai exista si sunt apreciati pentru abilitatile lor de taiere si cunostintele lor despre busteni.

Model fisa de post: gaterist la taiat busteni

Fisa de post pentru meseria de gaterist la taiat busteni


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: gaterist la taiat busteni, cod COR 817224


Grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

FISA DE POST

Titlu post: Gaterist la taiat busteni

Descrierea postului:

Gateristul la taiat busteni este responsabil pentru pregatirea bustenilor pentru taierea lor in conformitate cu specificatiile clientului. Acesta trebuie sa pregateasca bustenii pentru taiere, sa masoare si sa marcheze bustenii, sa foloseasca scule si echipamente adecvate pentru taierea bustenilor si sa verifice calitatea produselor finite.

Responsabilitati:

Pregateste bustenii pentru taiere, masoara si marcheaza bustenii in conformitate cu specificatiile clientului

Foloseste scule si echipamente adecvate pentru taierea bustenilor

Verifica calitatea produselor finite

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru

Mentine curatenia si ordinea in zona de lucru

Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul prelucrarii lemnului

Cunostinte de baza in utilizarea sculelor si echipamentelor de prelucrare a lemnului

Abilitati de masurare si marcare

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Atentie la detalii si abilitati de verificare a calitatii

Capacitatea de a lucra in conditii de stres si sub presiunea timpului

  • 8

    Grupa Majora 8

    Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

    Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

  • 81

    Subgrupa Majora 81

    Operatori la masini si instalatii

    Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

  • 817

    Grupa Minora 817

    Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

    Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

  • COR

    Grupa de baza 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

    Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.

  • COD

    COD COR 817224 - gaterist la taiat busteni