.

Cod COR geamgiu


Cod COR geamgiu

Cod COR: geamgiu

Cod COR: 712501 - geamgiu


Meseria de geamgiu face parte din grupa de baza: 7125 Geamgii.

Istoria meseriei de geamgiu

Meseria de geamgiu a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVI-lea. Geamgiul a fost unul dintre cei mai vechi meseriasi, folosind sticla pentru a crea obiecte decorative si utilitare. Acest meserii a fost folosit pentru a crea ferestre, oglinzi, vase, ornamente si alte obiecte decorative. Geamgiul a folosit sticla in combinatie cu alte materiale, cum ar fi metalul, lemnul si ceramicile, pentru a crea obiecte decorative si utilitare. Acest meserii a evoluat in timp, devenind mai sofisticat si mai diversificat. in prezent, geamgiul foloseste tehnologii avansate, cum ar fi laminarea si termoformarea, pentru a crea produse de inalta calitate.

Model fisa de post: geamgiu

Fisa de post pentru meseria de geamgiu


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: geamgiu, cod COR 712501


Grupa de baza: 7125 Geamgii

FISA DE POST

Titlu post: Geamgiu

Departament: Constructii

Responsabilitati:

- Asamblarea si montarea geamurilor si usilor din sticla

- Masurarea si taierea sticlei in conformitate cu dimensiunile cerute

- Asigurarea etansarii geamurilor si usilor

- Verificarea si repararea geamurilor si usilor

- Asigurarea curateniei si ordinii in zona de lucru

- Respectarea normelor de securitate si a regulilor de protectie a mediului

- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul constructiilor

- Cunostinte tehnice si abilitati practice in domeniul geamgiului

- Abilitati de lucru in echipa si de comunicare

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres

- Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si a sculelor

- Permis de conducere si disponibilitatea de a calatori

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7125 Geamgii

  Geamgiii masoara, taie, finiseaza, monteaza si instaleaza sticla plata si oglinzi.

 • COD

  COD COR 712501 - geamgiu