Cod COR: 211441 - geomorfolog
Meseria de geomorfolog face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.
Geomorfologia este o ramura a geografiei care se ocupa cu studiul formelor si structurilor terestre, precum si cu procesele care le-au creat. Geomorfologia a fost studiata inca din antichitate, dar a devenit o disciplina distincta in secolul al XIX-lea, cand geografii au inceput sa se concentreze asupra formelor si structurilor terestre si asupra proceselor care le-au creat. Geomorfologia se bazeaza pe studiul geologiei, al geografiei fizice si al geografiei umane, precum si pe alte discipline, cum ar fi meteorologia si oceanografia. Geomorfologii studiaza formele si structurile terestre, precum muntii, vaile, dealurile, lacurile, raurile si alte forme de relief, precum si procesele care le-au creat, cum ar fi eroziunea, sedimentarea, vulcanismul si alte procese geologice. Geomorfologii folosesc datele obtinute din sateliti, imagini aeriene si alte tehnici de cercetare pentru a intelege mai bine formele si structurile terestre si procesele care le-au creat. Aceste informatii sunt folosite pentru a face previziuni despre schimbarile viitoare ale reliefului si pentru a ajuta la planificarea dezvoltarii durabile.
Fisa de post pentru meseria de geomorfolog
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: geomorfolog, cod COR 211441
Iata un exemplu de fisa de post pentru meseria de geomorfolog:
Titlul postului: Geomorfolog
Scopul postului: Realizarea de cercetari si analize a terenurilor si a formelor de relief pentru a intelege procesele geologice, fizice si climatice care le-au format.
Responsabilitati:
Colectarea si analiza datelor de teren pentru a evalua aspectele geologice, climatice, hidrologice si biologice care influenteaza formele de relief.
Evaluarea evolutiei pe termen lung a formelor de relief si identificarea proceselor si factorilor care au condus la aceste schimbari.
Dezvoltarea de modele matematice pentru a simula evolutia si schimbarile in formele de relief.
Pregatirea rapoartelor de cercetare si a prezentarilor pentru a comunica descoperirile si concluziile cercetarilor in mod eficient.
Utilizarea instrumentelor GIS pentru a colecta si analiza date si a realiza harti si modele in 3D ale formelor de relief.
Colaborarea cu alti specialisti in domeniul geologiei, hidrologiei si ecologiei pentru a intelege conexiunile dintre forme de relief si mediul inconjurator.
Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare pentru a dezvolta noi tehnologii si metode de analiza a formelor de relief.
Respectarea standardelor de calitate si siguranta, in concordanta cu politica companiei.
Cerinte:
Diploma de licenta sau masterat in geomorfologie, geologie, geografie sau o disciplina similara.
Experienta relevanta in domeniul cercetarii si analizei formelor de relief.
Cunostinte excelente despre procesele geologice si climatice care influenteaza formele de relief.
Abilitati de analiza si sinteza, cu abilitatea de a gestiona date complexe si a le interpreta.
Experienta in utilizarea instrumentelor GIS si software-urilor de modelare matematica.
Capacitatea de a lucra independent si de a gestiona sarcinile de lucru in termene stranse.
Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral, pentru a comunica concluziile cercetarilor in mod clar si eficient.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat, scris si vorbit.
Beneficii:
Salariu competitiv si beneficii suplimentare, cum ar fi asigurarea medicala, pensia privata si programul de formare continua.
Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cadrul companiei.
Lucrul cu o echipa de specialisti in geologie si colaborarea cu alti experti in domeniul cercetarii.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in fizica si stiinta pamantului
Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.
Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.