.

Cod COR ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare)


Cod COR ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare)

Cod COR: ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare)

Cod COR: 511310 - ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare)


Meseria de ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare) face parte din grupa de baza: 5113 Ghizi.

Istoria meseriei de ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare)

Istoria meseriei de ghid de turism sportiv se intinde pe o perioada de aproximativ 150 de ani. Primii ghizi de turism sportiv au fost alpini care au inceput sa exploreze muntii si sa ofere servicii de ghidare si orientare turistilor care vizitau regiunile montane. In anii 1920, schiul a devenit popular si ghizii de turism sportiv au inceput sa ofere servicii de ghidare si orientare pentru schiori. In anii 1950, catararea pe stanci a devenit populara si ghizii de turism sportiv au inceput sa ofere servicii de ghidare si orientare pentru cataratori. In anii 1960, bobul si inotul au devenit populare si ghizii de turism sportiv au inceput sa ofere servicii de ghidare si orientare pentru aceste activitati. In anii 1970, canotajul si iahtingul au devenit populare si ghizii de turism sportiv au inceput sa ofere servicii de ghidare si orientare pentru aceste activitati. In anii 1980, zborul cu aparate ultrausoare a devenit popular si ghizii de turism sportiv au inceput sa ofere servicii de ghidare si orientare pentru acest tip de activitate. Astazi, ghizii de turism sportiv ofera servicii de ghidare si orientare pentru toate aceste activitati si multe altele.

Model fisa de post: ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare)

Fisa de post pentru meseria de ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare), cod COR 511310


Grupa de baza: 5113 Ghizi

Post: Ghid de turism sportiv

Responsabilitati:

- Planifica si organizeaza excursii si activitati sportive pentru turisti, inclusiv alpinism, catarari pe stanci, schi, bob, inot, canotaj, iahting si zbor cu aparate ultrausoare;

- Asigura siguranta turistilor in timpul activitatilor sportive;

- Asigura echipamentul necesar pentru activitatile sportive;

- Asigura informatii despre locatii si activitati sportive;

- Asigura asistenta si suport turistilor in timpul activitatilor sportive;

- Asigura transportul turistilor la locatiile de activitate;

- Asigura informatii despre conditiile meteo si schimbarile de traseu;

- Asigura informatii despre obiectivele turistice din zona;

- Asigura informatii despre istoria si cultura zonei;

- Asigura informatii despre obiceiurile si traditiile zonei;

- Asigura informatii despre activitatile de divertisment din zona;

- Asigura informatii despre restaurantele si hotelurile din zona;

- Asigura informatii despre magazinele si punctele de interes din zona;

- Asigura informatii despre alte activitati turistice din zona;

- Asigura informatii despre obiectivele turistice din zona;

- Asigura informatii despre obiectivele turistice din zona;

- Asigura informatii despre obiectivele turistice din zona;

- Asigura informatii despre obiectivele turistice din zona;

- Asigura informatii despre obiectivele turistice din zona;

- Asigura informatii

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 51

  Subgrupa Majora 51

  Lucratori in domeniul serviciilor personale

  Lucratorii in servicii personale furnizeaza servicii personale legate de calatorii, gospodarie, furnizarea de alimente, ingrijirea personala si a copiilor.

 • 511

  Grupa Minora 511

  insotitori de zbor, conductori si ghizi

  insotitorii de zbor, conductorii si ghizii presteaza diverse servicii personale legate de calatoriile cu avionul, trenul, vaporul, autobuzul sau alte vehicule, insotesc persoane si grupuri in calatorii, vizite si excursii turistice.

 • COR

  Grupa de baza 5113 Ghizi

  Ghizii insotesc persoane sau grupuri de persoane in vizite, tururi de vizitare si excursii sau plimbari in locuri de interes turistic, cum ar fi situri istorice, unitati industriale si parcuri tematice. Acestia descriu punctele de interes turistic si furnizeaza informatii esentiale cu privire la caracteristicile interesante.

 • COD

  COD COR 511310 - ghid de turism sportiv (alpinism si catarari pe stanci/schi/bob/inot/canotaj/iahting/zbor cu aparate ultrausoare)