.

Cod COR ghid habitat natural flora, fauna


Cod COR ghid habitat natural flora, fauna

Cod COR: ghid habitat natural flora, fauna

Cod COR: 511306 - ghid habitat natural flora, fauna


Meseria de ghid habitat natural flora, fauna face parte din grupa de baza: 5113 Ghizi.

Istoria meseriei de ghid habitat natural flora, fauna

Meseria de ghid habitat natural flora, fauna a luat nastere in anii 1970, cand oamenii au inceput sa se concentreze mai mult asupra conservarii si protectiei mediului natural. Acestia au inceput sa organizeze excursii si tururi pentru a le arata altora frumusetea si diversitatea naturii. Ghizii habitat natural flora, fauna sunt specializati in identificarea si explicarea diferitelor specii de plante si animale, precum si a habitatelor lor. Acestia ofera informatii despre modul in care aceste specii se adapteaza si interactioneaza cu mediul lor si cum pot fi protejate. Ghizii habitat natural flora, fauna sunt, de asemenea, responsabili pentru educarea publicului despre importanta conservarii si protectiei mediului natural.

Model fisa de post: ghid habitat natural flora, fauna

Fisa de post pentru meseria de ghid habitat natural flora, fauna


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ghid habitat natural flora, fauna, cod COR 511306


Grupa de baza: 5113 Ghizi

Titlu post: Ghid habitat natural flora, fauna

Descrierea postului:
Ghidul habitatului natural flora, fauna este responsabil pentru ghidarea turistilor in explorarea si intelegerea ecosistemelor naturale, inclusiv a plantelor si animalelor care traiesc in acestea. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre biologia si ecologia plantelor si animalelor, precum si despre impactul activitatilor umane asupra acestora.

Responsabilitati:
- Ghidarea turistilor in explorarea habitatelor naturale, inclusiv a parcurilor nationale, a rezervatiilor naturale si a altor arii protejate
- Identificarea si explicarea caracteristicilor si comportamentului plantelor si animalelor din habitatul natural
- Furnizarea de informatii despre impactul activitatilor umane asupra habitatelor naturale si a speciilor care traiesc in acestea
- Asigurarea sigurantei turistilor in timpul excursiilor si respectarea regulilor si reglementarilor ariilor protejate
- Dezvoltarea si implementarea de programe educationale pentru turisti si comunitati locale, cu scopul de a creste constientizarea si protejarea habitatelor naturale si a speciilor care traiesc in acestea

Cerinte:
- Studii superioare in biologie, ecologie sau o disciplina similara
- Experienta in ghidarea turistilor in habitatul natural
- Cunostinte solide despre flora si fauna locala si despre impactul activitatilor umane asupra acestora
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu in aer liber si de a face fata conditiilor meteorologice variabile
- Cunostinte de limbi straine sunt un avantaj

Daca sunteti pasionat de natura si doriti sa ajutati la protejarea habitatelor naturale si a speciilor care traiesc in acestea, atunci acest post ar putea fi potrivit pentru dvs.

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 51

  Subgrupa Majora 51

  Lucratori in domeniul serviciilor personale

  Lucratorii in servicii personale furnizeaza servicii personale legate de calatorii, gospodarie, furnizarea de alimente, ingrijirea personala si a copiilor.

 • 511

  Grupa Minora 511

  insotitori de zbor, conductori si ghizi

  insotitorii de zbor, conductorii si ghizii presteaza diverse servicii personale legate de calatoriile cu avionul, trenul, vaporul, autobuzul sau alte vehicule, insotesc persoane si grupuri in calatorii, vizite si excursii turistice.

 • COR

  Grupa de baza 5113 Ghizi

  Ghizii insotesc persoane sau grupuri de persoane in vizite, tururi de vizitare si excursii sau plimbari in locuri de interes turistic, cum ar fi situri istorice, unitati industriale si parcuri tematice. Acestia descriu punctele de interes turistic si furnizeaza informatii esentiale cu privire la caracteristicile interesante.

 • COD

  COD COR 511306 - ghid habitat natural flora, fauna