.

Cod COR gipsar


Cod COR gipsar

Cod COR: gipsar

Cod COR: 532102 - gipsar


Meseria de gipsar face parte din grupa de baza: 5321 ingrijitori in domeniul sanatatii.

Istoria meseriei de gipsar

Meseria de gipsar a existat de mai multe secole, fiind folosita pentru a construi si repara structuri din gips. Acest material a fost folosit pentru a construi si repara cladiri, precum si pentru a crea sculpturi si ornamente decorative. Gipsul a fost folosit in mod traditional pentru a construi si repara structuri din gips, cum ar fi tavane, pereti si pardoseli. Acesta a fost folosit, de asemenea, pentru a crea sculpturi si ornamente decorative, precum si pentru a construi si repara obiecte din gips, cum ar fi statui si figurine. in prezent, gipsarii sunt angajati pentru a construi si repara structuri din gips, precum si pentru a crea sculpturi si ornamente decorative.

Model fisa de post: gipsar

Fisa de post pentru meseria de gipsar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: gipsar, cod COR 532102


Grupa de baza: 5321 ingrijitori in domeniul sanatatii

Titlu post: Gipsar

Descrierea postului:

Gipsarul este responsabil pentru pregatirea si instalarea materialelor de gips-carton si a altor materiale de finisare interioara. Acesta trebuie sa pregateasca materialele, sa le taie si sa le instaleze in conformitate cu specificatiile proiectului. Gipsarul trebuie sa se asigure ca toate materialele sunt instalate corect si ca toate lucrarile sunt realizate la standarde inalte.

Responsabilitati:

- Pregatiti materialele de gips-carton si alte materiale de finisare interioara pentru instalare.

- Taie materialele in conformitate cu specificatiile proiectului.

- Instalati materialele de gips-carton si alte materiale de finisare interioara in conformitate cu specificatiile proiectului.

- Verificati si asigurati-va ca toate materialele sunt instalate corect si ca toate lucrarile sunt realizate la standarde inalte.

- Asigurati-va ca toate materialele sunt curatate si intretinute in mod corespunzator.

- Respectati toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Calificari:

- Experienta anterioara in instalarea materialelor de gips-carton

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 53

  Subgrupa Majora 53

  Personal de ingrijire

  Personalul de ingrijire asigura ingrijire, supraveghere si asistenta pentru copii, pacienti si persoane in varsta, convalescenti sau persoane cu handicap, in unitati institutionale si rezidentiale.

 • 532

  Grupa Minora 532

  Personal de ingrijire in domeniul sanatatii

  Personalul de ingrijire in serviciile de ocrotire a sanatatii asigura servicii de ingrijire personala si asistenta pentru mobilitatea si activitatile zilnice de viata ale pacientilor, persoanelor in varsta, persoanelor convalescente si cu handicap in unitati de ingrijire a sanatatii si in centre rezidentiale.

 • COR

  Grupa de baza 5321 ingrijitori in domeniul sanatatii

  ingrijitorii din domeniul sanatatii asigura servicii de ingrijire personala si asistenta in activitatile zilnice din viata pacientilor si rezidentilor in diferite centre de ingrijire a sanatatii, cum ar fi spitale, clinici si facilitati de ingrijire medicala rezidentiale. Acestia, de obicei, se ocupa cu punerea in aplicare a planurilor si practicilor de ingrijire stabilite, sub supravegherea directa a cadrelor medicale si a altor specialisti din domeniul sanatatii sau specialisti asimilati acestora.

 • COD

  COD COR 532102 - gipsar