.

Cod COR giuvaergiu


Cod COR giuvaergiu

Cod COR: giuvaergiu

Cod COR: 731309 - giuvaergiu


Meseria de giuvaergiu face parte din grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase.

Istoria meseriei de giuvaergiu

Giuvaergiul este o meserie veche, care se remarca prin prelucrarea metalelor pretioase si a pietrelor pretioase. Meseria a fost practicata inca din antichitate, cand giuvaergiul era responsabil pentru prelucrarea metalelor pretioase si a pietrelor pretioase pentru a crea bijuterii si alte obiecte decorative. in Evul Mediu, giuvaergiul a devenit unul dintre cei mai bine platiti artizani, deoarece bijuteriile erau considerate un simbol al bogatiei si al statutului social. in prezent, giuvaergiul este inca o meserie importanta, deoarece bijuteriile sunt inca considerate un simbol al bogatiei si al statutului social. Giuvaergiul foloseste tehnici traditionale si moderne pentru a prelucra metalul si pietrele pretioase pentru a crea bijuterii si alte obiecte decorative.

Model fisa de post: giuvaergiu

Fisa de post pentru meseria de giuvaergiu


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: giuvaergiu, cod COR 731309


Grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

FISA DE POST

Titlu: Giuvaergiu

Descrierea postului:

Giuvaergiul este responsabil pentru crearea, repararea si intretinerea bijuteriilor si a altor obiecte decorative din metale precum aur, argint, platina si alte metale pretioase. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre tehnicile de prelucrare a metalelor, cum ar fi sudarea, slefuirea, modelarea si finisarea.

Responsabilitati:

- Crearea de bijuterii si obiecte decorative din metale precum aur, argint, platina si alte metale pretioase;

- Repararea si intretinerea bijuteriilor si a altor obiecte decorative din metale;

- Utilizarea tehnicilor de prelucrare a metalelor, cum ar fi sudarea, slefuirea, modelarea si finisarea;

- Lucrul cu clientii pentru a intelege cerintele lor si a le oferi produsele dorite;

- Lucrul cu alte persoane din industria bijuteriilor pentru a obtine materiale si informatii;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

Calificari:

- Experienta anterioara in domeniul bijuteriilor si al prelucrarii metalelor;

- Cunostinte despre tehnicile de prelucrare a metalelor;

- Abilitati de comunicare si relationare;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

  Giuvaergiii si lucratorii in metale pretioase se ocupa cu proiectarea, fabricarea, ajustarea, repararea sau evaluarea bijuteriilor, articolelor de ceremonie ori religioase, obiectelor din aur, argint sau alte metale pretioase ori pietre pretioase. Acestia se ocupa cu taierea, slefuirea si fixarea pietrelor pretioase si semipretioase, inclusiv diamante, si gravarea de modele pe bijuterii si articole din metale pretioase. De asemenea, acestia se ocupa si cu taierea si slefuirea diamantelor pentru scopuri industriale.

 • COD

  COD COR 731309 - giuvaergiu