.

Cod COR glazurator produse din ceramica fina


Cod COR glazurator produse din ceramica fina

Cod COR: glazurator produse din ceramica fina

Cod COR: 731405 - glazurator produse din ceramica fina


Meseria de glazurator produse din ceramica fina face parte din grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati.

Istoria meseriei de glazurator produse din ceramica fina

Meseria de glazurator produse din ceramica fina a existat de mai multe secole. Acest lucru a inceput in China antica, unde artizanii au folosit glazuri pentru a decora produsele din ceramica. Acest lucru a continuat in Europa, unde artizanii au folosit glazuri pentru a decora produsele din ceramica fina. In secolul al XIX-lea, tehnologia glazurarii s-a dezvoltat si s-a perfectionat, iar produsele din ceramica fina au devenit mai populare. In prezent, glazuratorii produselor din ceramica fina folosesc tehnologii avansate pentru a crea produse decorative si de inalta calitate. Acestia folosesc glazuri speciale si tehnici de aplicare pentru a crea produse unice si de calitate.

Model fisa de post: glazurator produse din ceramica fina

Fisa de post pentru meseria de glazurator produse din ceramica fina


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: glazurator produse din ceramica fina, cod COR 731405


Grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Glazurator produse din ceramica fina

Responsabilitati:

- Glazurarea produselor din ceramica fina, conform specificatiilor tehnice;
- Verificarea calitatii produselor glazurate;
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;
- Respectarea procedurilor de lucru si a normelor de securitate;
- Executarea altor sarcini conexe, conform instructiunilor primite.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul glazurarii produselor din ceramica fina;
- Cunostinte tehnice si abilitati practice in domeniul glazurarii;
- Abilitati de lucru in echipa;
- Atentie la detalii si spirit de observatie;
- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7314 Olari si lucratori asimilati

  Olarii si lucratorii asimilati acestora confectioneaza obiecte din ceramica, vase de portelan, obiecte sanitare, caramizi, tigle si discuri abrazive, realizate manual sau cu ajutorul masinilor.

 • COD

  COD COR 731405 - glazurator produse din ceramica fina