.

Cod COR gradator vase si aparate de laborator


Cod COR gradator vase si aparate de laborator

Cod COR: gradator vase si aparate de laborator

Cod COR: 731602 - gradator vase si aparate de laborator


Meseria de gradator vase si aparate de laborator face parte din grupa de baza: 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica.

Istoria meseriei de gradator vase si aparate de laborator

Meseria de gradator vase si aparate de laborator dateaza din secolul al XIX-lea, cand a fost introdusa pentru a ajuta la fabricarea si intretinerea echipamentelor de laborator. Acestia au fost responsabili pentru masurarea, etichetarea si etansarea recipientelor si aparatelor de laborator, precum si pentru verificarea si curatarea acestora. In prezent, gradatorii vase si aparate de laborator sunt responsabili pentru asamblarea, verificarea si curatarea recipientelor si aparatelor de laborator, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt etichetate corect si etansate in mod corespunzator. De asemenea, ei sunt responsabili pentru verificarea si curatarea recipientelor si aparatelor de laborator inainte de a fi folosite.

Model fisa de post: gradator vase si aparate de laborator

Fisa de post pentru meseria de gradator vase si aparate de laborator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: gradator vase si aparate de laborator, cod COR 731602


Grupa de baza: 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica

Post: Gradator vase si aparate de laborator

Responsabilitati:

- Asigura curatarea si intretinerea corespunzatoare a vaselor si aparatelor de laborator;

- Verifica si inspecteaza periodic vasele si aparatele de laborator pentru a se asigura ca sunt in stare buna de functionare;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt etichetate corespunzator si sunt stocate in mod corespunzator;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt folosite in mod corespunzator si in conformitate cu procedurile de siguranta;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt curatate si dezinfectate corespunzator;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt reparate si intretinute corespunzator;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt inlocuite sau reparate in cazul in care sunt deteriorate sau defecte;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt inlocuite sau reparate in cazul in care sunt necesare;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt inlocuite sau reparate in cazul in care sunt necesare;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt inlocuite sau reparate in cazul in care sunt necesare;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt inlocuite sau reparate in cazul in care sunt necesare;

- Asigura ca vasele si aparatele de laborator sunt inlocuite sau reparate in cazul in care sunt necesare;

- Asigura ca vasele

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica

  Pictorii decoratori, gravorii pe sticla si ceramica decoreaza articole din lemn, metal, materiale textile, sticla, ceramica si alte materiale. Acestia schiteaza, traseaza si picteaza litere, cifre, monograme si desene si graveaza modele ornamentale florale pe sticla si alte articole.

 • COD

  COD COR 731602 - gradator vase si aparate de laborator