.

Cod COR grafolog


Cod COR grafolog

Cod COR: grafolog

Cod COR: 264308 - grafolog


Meseria de grafolog face parte din grupa de baza: 2643 Traducatori, interpreti si alti lingvisti.

Istoria meseriei de grafolog

Grafologia este o disciplina care se ocupa cu studiul scrisului manual si al semnelor grafice. Aceasta a fost folosita pentru prima data in secolul al XVI-lea, cand a fost folosita pentru a verifica autenticitatea documentelor. in secolul al XVIII-lea, grafologia a fost folosita pentru a determina personalitatea si caracterul unei persoane. in secolul al XIX-lea, grafologia a fost folosita pentru a determina starea de sanatate a unei persoane si pentru a diagnostica anumite boli. in secolul al XX-lea, grafologia a fost folosita pentru a determina trasaturile de personalitate ale unei persoane si pentru a oferi informatii despre stilul de viata al unei persoane. Astazi, grafologia este folosita in domenii precum psihologia, criminalistica si recrutarea.

Model fisa de post: grafolog

Fisa de post pentru meseria de grafolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: grafolog, cod COR 264308


Grupa de baza: 2643 Traducatori, interpreti si alti lingvisti

Titlu post: Grafolog

Descrierea postului:

Grafologul este responsabil pentru analizarea scrisului manual si a stilului de scriere pentru a determina trasaturile de personalitate ale persoanei. Acesta trebuie sa interpreteze si sa evalueze scrisul manual pentru a identifica trasaturi precum inteligenta, emotiile, temperamentul si caracterul unei persoane.

Responsabilitati:

- Analiza scrisului manual si a stilului de scriere pentru a determina trasaturile de personalitate ale persoanei
- Interpretarea si evaluarea scrisului manual pentru a identifica trasaturi precum inteligenta, emotiile, temperamentul si caracterul unei persoane
- Utilizarea tehnicilor grafologice pentru a interpreta scrisul manual si a identifica trasaturile de personalitate ale persoanei
- Elaborarea rapoartelor grafologice si a interpretarilor pentru clienti
- Participarea la seminarii si conferinte pentru a se mentine la curent cu ultimele tehnici si metode grafologice

Cerinte:

- Diploma de licenta in psihologie sau domenii conexe
- Experienta anterioara in domeniul grafologiei
- Cunostinte solide despre tehnicile si metodele grafologice
- Abilitati excelente de comunicare si relationare
- Abilitati de interpretare si analiza
- Abilitati de redactare rapoarte si interpretari

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 264

  Grupa Minora 264

  Autori, jurnalisti si lingvisti

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

 • COR

  Grupa de baza 2643 Traducatori, interpreti si alti lingvisti

  Traducatorii, interpretii si alti lingvisti se ocupa cu traducerea sau interpretarea dintr-o limba in alta si studiaza originea, evolutia si structura limbilor.

 • COD

  COD COR 264308 - grafolog