Cod COR: 818132 - granulator/sortator abrazive
Meseria de granulator/sortator abrazive face parte din grupa de baza: 8181 Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica.
Granularea/sortarea abrazivelor a fost folosita pentru prima data in anii 1950, cand industria metalurgica a inceput sa utilizeze abrazivele pentru a prelucra metalul. Acest proces a devenit rapid unul dintre cele mai importante procese de prelucrare a metalului, deoarece abrazivele ofera o mai mare precizie si o mai buna calitate a suprafetei prelucrate. Granularea/sortarea abrazivelor implica separarea abrazivelor in marimi si forme diferite, in functie de aplicatia lor. Acest proces se poate face manual sau cu ajutorul unor masini specializate. Aceste masini sunt proiectate pentru a separa abrazivele in marimi si forme diferite, in functie de aplicatia lor. Acest proces este important pentru a asigura ca abrazivele sunt potrivite pentru aplicatia lor si ca vor oferi cea mai buna calitate a suprafetei prelucrate.
Fisa de post pentru meseria de granulator/sortator abrazive
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: granulator/sortator abrazive, cod COR 818132
FISA DE POST
Titlu post: Granulator/Sortator Abrazive
Descrierea postului:
Granulatorul/Sortatorul Abrazive este responsabil pentru prelucrarea materialelor abrazive, cum ar fi nisipul, pietricelele, granulele, etc. Acesta trebuie sa prelucreze materialele abrazive prin mai multe metode, cum ar fi sortarea, granularea, amestecarea, etc.
Responsabilitati:
- Sortarea materialelor abrazive in functie de dimensiune si forma
- Granularea materialelor abrazive folosind echipamente specializate
- Amestecarea materialelor abrazive pentru a obtine o consistenta uniforma
- Verificarea calitatii materialelor abrazive inainte de a fi livrate
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru
- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului
- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar
Cerinte:
- Experienta anterioara in prelucrarea materialelor abrazive
- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor de prelucrare
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Atentie la detalii si abilitati de organizare
- Capacitatea de a lucra in conditii de stres
- Cunostinte de baza in domeniul protectiei mediului
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Alti operatori la masini si utilaje
Aceasta grupa de baza include operatorii la masinile si utilajele fixe neclasificati in alta parte in subgrupa majora 81 - Operatori la masini si instalatii. De exemplu, grupa de baza include operatorii masinilor care fabrica cabluri si franghii innadite.
Operatorii la utilajele pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica actioneaza si supravegheaza cuptoarele, furnalele si alte masini si echipamente utilizate la fabricarea sticlei, ceramicii, portelanului, tiglei sau caramizilor. Acestia actioneaza masinile pentru reglarea temperaturii, calirea si decorarea obiectelor din sticla si ceramica.