.

Cod COR gravor manual


Cod COR gravor manual

Cod COR: gravor manual

Cod COR: 731306 - gravor manual


Meseria de gravor manual face parte din grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase.

Istoria meseriei de gravor manual

Gravura manuala este o veche arta care dateaza din antichitate. A fost folosita pentru a crea obiecte decorative, precum si pentru a marca obiecte de valoare. In Evul Mediu, gravura manuala a fost folosita pentru a crea medalii, monede si alte obiecte decorative. In secolul al XVIII-lea, gravura manuala a fost folosita pentru a crea carti, ilustratii si alte obiecte decorative. In secolul al XIX-lea, gravura manuala a fost folosita pentru a crea obiecte de arta, precum si pentru a marca obiecte de valoare. In prezent, gravura manuala este folosita pentru a crea obiecte decorative, precum si pentru a marca obiecte de valoare.

Model fisa de post: gravor manual

Fisa de post pentru meseria de gravor manual


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: gravor manual, cod COR 731306


Grupa de baza: 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

Denumirea postului: Gravor manual

Scopul postului: Executarea de gravuri manuale pe produsele din metal, lemn, sticla si alte materiale.

Responsabilitati:

- Executarea de gravuri manuale pe produsele din metal, lemn, sticla si alte materiale;

- Utilizarea unor instrumente speciale pentru a realiza gravuri;

- Verificarea produselor finisate pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile;

- Mentinerea unui nivel ridicat de calitate si precizie in executarea gravurilor;

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si ordonat.

Competente:

- Abilitati excelente de comunicare si relationare;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de lucru cu precizie si atentie la detalii;

- Abilitati de utilizare a instrumentelor de gravare;

- Cunostinte de baza in domeniul gravurilor manuale;

- Cunostinte de baza in domeniul securitatii si protectiei mediului.

Calificari:

- Experienta anterioara in domeniul gravurilor manuale;

- Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati;

- Certificat de calificare in domeniul gravurilor manuale.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7313 Giuvaergii si lucratori in metale pretioase

  Giuvaergiii si lucratorii in metale pretioase se ocupa cu proiectarea, fabricarea, ajustarea, repararea sau evaluarea bijuteriilor, articolelor de ceremonie ori religioase, obiectelor din aur, argint sau alte metale pretioase ori pietre pretioase. Acestia se ocupa cu taierea, slefuirea si fixarea pietrelor pretioase si semipretioase, inclusiv diamante, si gravarea de modele pe bijuterii si articole din metale pretioase. De asemenea, acestia se ocupa si cu taierea si slefuirea diamantelor pentru scopuri industriale.

 • COD

  COD COR 731306 - gravor manual