.

Cod COR gravor mecanic


Cod COR gravor mecanic

Cod COR: gravor mecanic

Cod COR: 722416 - gravor mecanic


Meseria de gravor mecanic face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de gravor mecanic

Gravarea mecanica este o veche meserie care dateaza din secolul al XVIII-lea. A fost folosita initial pentru a grava si a decora obiecte din metal, cum ar fi arme, medalii si alte obiecte decorative. Acest proces a evoluat in timp, devenind mai sofisticat si mai precis. Acum, gravarea mecanica se foloseste pentru a grava si a decora obiecte din metal, plastic, lemn si alte materiale. Gravorii mecanici folosesc masini specializate pentru a grava si a decora obiectele, folosind unelte precum freze, burghie, scule de strunjire si alte scule specializate. Aceste masini pot fi programate pentru a grava si a decora obiectele cu precizie si rapiditate. Gravorii mecanici sunt specializati in a crea modele complexe si detalii fine pe obiectele pe care le grava.

Model fisa de post: gravor mecanic

Fisa de post pentru meseria de gravor mecanic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: gravor mecanic, cod COR 722416


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

Titlu post: Gravor mecanic

Descrierea postului:

Gravorul mecanic este responsabil pentru gravarea produselor metalice, cum ar fi piese de masina, piese de armament si alte produse metalice. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente specializate pentru a grava produsele metalice in conformitate cu specificatiile clientilor.

Responsabilitati:

- Utilizeaza echipamente specializate pentru a grava produse metalice in conformitate cu specificatiile clientilor.

- Verifica produsele metalice pentru a se asigura ca sunt gravate corect.

- Monitorizeaza echipamentele pentru a se asigura ca functioneaza corect.

- Asambleaza piesele metalice dupa ce sunt gravate.

- Urmareste si respecta procedurile de siguranta si reglementarile de mediu.

- Monitorizeaza stocul de materiale si comanda materiale suplimentare atunci cand este necesar.

- Urmareste si respecta termenele de livrare.

Competente:

- Experienta in utilizarea echipamentelor de gravare mecanica.

- Cunostinte solide despre tehnicile de gravare mecanica.

- Abilitati excelente de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor.

- Abilit

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722416 - gravor mecanic