.

Cod COR gravor piese optice


Cod COR gravor piese optice

Cod COR: gravor piese optice

Cod COR: 731117 - gravor piese optice


Meseria de gravor piese optice face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de gravor piese optice

Gravarea pieselor optice a inceput in anii 1950, cand a fost inventat primul laser. Acesta a fost folosit pentru a grava imagini pe discuri optice, cum ar fi CD-uri si DVD-uri. Acest proces a fost folosit pentru a stoca informatii si a permite accesul la acestea. In anii 1980, tehnologia laser a fost imbunatatita si a devenit mai precisa, ceea ce a permite gravarea de imagini mai clare si mai detaliate pe discuri optice. In prezent, gravarea pieselor optice este folosita in industria de stocare a datelor, precum si in industria de divertisment, pentru a stoca muzica, filme si alte informatii. Gravarea pieselor optice este un proces complex care necesita cunostinte si abilitati speciale. Acest proces implica folosirea unui laser pentru a grava imagini pe discuri optice, precum si folosirea unor programe speciale pentru a crea si a edita imagini.

Model fisa de post: gravor piese optice

Fisa de post pentru meseria de gravor piese optice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: gravor piese optice, cod COR 731117


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

Titlu post: Gravor piese optice

Descrierea postului:

Gravorul pieselor optice este responsabil pentru gravarea precisa si de inalta calitate a suprafetelor optice, cum ar fi lentile, prisme si oglinzi, folosind echipamente specializate. Acesta trebuie sa respecte standardele de calitate si sa se asigure ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile clientului.

Responsabilitati:

- Utilizeaza echipamente specializate pentru a grava suprafete optice

- Verifica si asigura calitatea produselor finite

- Respecta standardele de calitate si specificatiile clientului

- Monitorizeaza si mentine echipamentele de gravare

- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor

- Monitorizeaza si mentine inventarul de materiale

- Urmareste si documenteaza progresul lucrarilor

- Respecta procedurile de securitate si protectia mediului

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul gravarii pieselor optice

- Cunostinte solide despre echipamentele de gravare

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si abilitati de organizare

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731117 - gravor piese optice